IT&C

Telefonul se aude doar pe speaker? Ce poți face în aceasta situație

Publicat: 30 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Telefonul se aude doar pe speaker Ce poți face în aceasta situație
Telefonul se aude doar pe speaker? Cum iti dai seama daca e o problema fizica a telefonului sau e doar o problema software

O problemă destul de obișnuită cu care se confruntă proprietarii de smartphone-uri este sunetul slab atunci când vorbesc. Mai mult, atât dispozitivele Android cum ar fi toată gama de telefoane Samsung, cât și cele care folosește alte sisteme de operare, cum ar fi iOS și Windows Phone, sunt afectate de acesta.

În ultimul timp, telefoanele inteligente au început să fie dotate cu mai multe difuzoare. Dacă auziți muzica și nu auzi pe interlocutor se poate să fie stricat doar difuzorul care funcționează doar în caz de apel telefonic.

Telefonul se aude doar pe speaker când vorbești cu cineva

Deci, care ar putea fi motivul pentru care difuzorul a devenit slab sau sunetul a dispărut cu totul? În majoritatea cazurilor, problema nu este grava și nu necesită intervenția specialiștilor dintr-un service. Să luăm totul în ordine:

  • Dacă nu auziți interlocutorul, trebuie să vă asigurați că problema nu este de partea voastră. Încercați să efectuați un apel către o persoana cunoscuta și verificați calitatea sunetului.
  • Verificați nivelul volumului. Pentru a face acest lucru, în timpul unui apel, apăsați butonul de creștere a volumului și verificați dacă există un rezultat.
  • Examinați difuzorul telefonului pentru a detecta murdăria. Adesea murdăria din grătarul difuzorului determină deteriorarea sunetului în timpul unui apel. Dacă găsiți murdărie – luați o scobitoare cu o bucată de cârpă moale sau un tampon de bumbac și ștergeți ușor murdăria, ușor umezită cu o picătură de alcool. De asemenea, puteți folosi o periuță de dinți moale; Nu utilizați un ac sau alt obiect ascuțit în acest scop, deoarece poate deteriora foarte difuzorul.
  • Asigurați-vă că nicio casca cu bluetooth nu este conectat la telefon, deoarece în acest caz sunetul vă fi redirecționat la caști și nu prin difuzorul telefonului. Același lucru este valabil și pentru unele boxe pentru telefon.
  • Reporniți telefonul. Acest lucru vă vă ajuta dacă problema este cauzată de o defecțiune a software-ului pe dispozitiv.

Dacă niciuna dintre metode nu a ajutat, atunci defecțiunea este mai gravă și nu vă fi posibil să o rezolvați singuri. Trebuie să mergeți la service GSM pentru ajutor.

La unele telefoane moderne, mai ales dacă acestea nu de foarte buna calitate, în unele cazuri este posibil că senzorul din ecran să nu funcționeze. Că urmare, problema poate apărea când apăsați butonul de mut de pe ecran. O alta problema este semnalul GSM slab în acest caz puteți încercați să măriți semnalul.

Adauga un comentariu