Titlurile zilei

Tensiune maximă la procesul unui fost membru al PNL Iași, care și-a terorizat iubita! Din cauza amânărilor, fapta ar putea fi prescrisă: „Și eu aș putea să cer 10.000 de euro pentru ce mi-a făcut ea”

Publicat: 31 mart. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Tensiune maximă la procesul unui fost membru al PNL Iași care și-a terorizat iubita Din cauza amânărilor fapta ar putea fi prescrisă Și eu aș putea să cer 10.000 de euro pentru ce mi-a făcut ea
Ionuț Gagea, fost membru PNL Iași, ar putea scăpa de răspundere penală după ce și-a terorizat iubita și a încălcat ordinele de protecție

Ionuț Gagea, fost membru al PNL Iași, are șanse să scape de răspunderea penală, după ce și-a terorizat iubita. Nu a respectat hotărârile judecătorești și ordinele de protecție și s-a ales cu dosar penal. Instanța a amânat de 7 ori pronunțarea, iar acum există posibilitatea să intervină termenul de prescripție a faptelor

Magistrații de la Judecătoria Iași nu reușesc să se pronunțe în dosarul penal în care Ionuț Alexandru Gagea, fost membru al PNL Iași, este judecat pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești și a ordinelor de protecție. Deși inculpatul și-a recunoscut faptele, instanța a amânat pronunțarea de 7 ori, următorul termen fiind programat pe data de 24.04.2023. Povestea începe în 2016, când Ionuț Gagea, zis și „John”, a început o relație amoroasă cu Ana (numele complet este protejat), ce a rezistat aproape 3 ani.

Ce doi nu locuiau împreună, dar aveau domiciliile în comuna Valea Lupului, județul Iași. Pe parcursul relației, Ana nu i-ar fi dat de înțeles că ar urma să aibă un viitor împreună. La un moment dat, Ionuț Gagea a plecat la muncă, pe un vas de croazieră, unde s-a angajat ca bucătar. Cât a fost plecat, Ana și-a găsit alt iubit. Când s-a întors în țară, inculpatul a avut mai multe crize de gelozie. În edițiile trecute a fost prezentat alt caz în care un bărbat și-a terorizat familia.

Ordin de protecție pe numele fostului membru al PNL Iași

La sfârșitul anului 2019, la cererea Anei, magistrații au emis un ordin de protecție. Gagea nu avea voie să se apropie de fosta iubită la mai puțin de 200 de metri, timp de 6 luni. Însă inculpatul nu s-a liniștit. O contacta telefonic cu număr ascuns și o urmărea la locul de muncă.

Pe data de 13 mai 2020, ora 22:00, a supravegheat ostentativ casa unde locuia Ana. La câteva zile a scos capacele de la autoturismul condus de victimă și le-a pus pe capota mașinii conduse de noul iubit al Anei. La finalul lunii mai, judecătorii au emis al doilea ordin de protecție. În septembrie 2022, Ionuț Gagea a fost din nou protagonistul unui incident, când a șicanat-o în trafic pe fost iubită. Atunci a fost apelat numărul de urgență 112. Pe latura civilă, Ana a solicitat agresorului despăgubiri în valoare de 5.000 de euro. Contactat telefonic de reporterii BZI, Ionuț Gagea a precizat că nu mai este persoană publică de mai bine de 2 ani.

„Nu mai sunt de 2 ani persoană publică. Nu cred că vă privește ce se întâmplă între o persoană fizică și altă persoană fizică. Și eu aș putea să cer 10.000 de euro pentru ce mi-a făcut ea”, a spus Ionuț Gagea, fără să facă alte precizări.

Au fost și alte cazuri în care victimele au cerut ordin de protecție.

Ionuț Gagea are șanse să scape de răspunderea penală

Din cauza multor amânări în dosarul lui Ionuț Gagea, inculpatul are șansa să beneficieze de termenul de prescripție a răspunderii penale, ce s-ar împlini în luna aprilie 2023.

„O speță relativ simplă, judecată în procedură simplificată, care nu ar presupune un efort deosebit în faza deliberărilor și luării unei decizii. S-a administrat proba testimonială doar pe pretențiile civile formulate de noi. Cu toate că am semnalat riscul împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale, din cauza amânărilor succesive ale pronunțării unei soluții, se pare că acest risc se va produce. Nici măcar n-am ce comenta față de ritmul în care se soluționează dosarul”, a transmis Olivian Moroșanu, avocatul victimei.

La un moment dat, Ionuț Gagea a avut și ambiții politice, a vrut să ajungă consilier local în comuna Valea Lupului, dar partidul nu l-a mai pus pe liste. Liberalul a activat și pe piața tranzacțiilor imobiliare. În cazul dosarului penal al fostului membru PNL Iași rămâne de văzut dacă judecătorii vor lua o decizie la termenul din luna aprilie.

Comentarii
  • Mai sunt si alti membri PNL care terorizeaza lumea : Doina R.s.c. .
    Grozava femeie pentru balamuc !
    Suntem tare curiosi ce activitate poate avea in cadrul organizatiei ca unii zic ca nici nu ar fi muncit vreodata !

  • Nu fiti rai…E de apreciat ca nu poarta batistuta la piept si n-a vrut sa ajunga europarlamentar.Om simtit nu ca ragaliele care viziteaza lumea pe banii nostri.Ia banii de la fosta ..Nu baga mana pana la cot in banii publici ca altii mai nesimtiti.Iohannistul si Ciuca pot sa fie mandri ca au avut asa membru valoros in partid.Pam..Pam..

Adauga un comentariu