Local

Tentativă de sinucidere în centrul Iașului! Un tânăr s-a aruncat de la etaj, pe Sfântul Lazăr. A trecut milimetric pe lângă moarte (EXCLUSIV)

Publicat: 07 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tentativă de sinucidere în centrul Iașului Un tânăr s-a aruncat de la etaj pe Sfântul Lazăr. A trecut milimetric pe lângă moarte EXCLUSIV
Un tânăr a murit după ce s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din zona Sfântul Lazăr

Un tânăr s-a aruncat de la etaj, în zona Sfântul Lazăr, sâmbătă dimineața, în jurul orei 9:00. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. Acesta a fost transportat la spital, suferind răni grave

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a ajuns la spital după ce s-ar fi aruncat de la etajul 4 al unui bloc situat pe strada Sfântul Lazăr din Iași. Incidentul s-a petrecut sâmbătă, 4 februarie, în jurul orei 9:00. Martorii au sunat imediat la numărul unic de urgențe 112 și au cerut ajutor. La fața locului a ajuns un echipaj medical. După ce bărbatul a primit primul ajutor, a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

Acolo a fost examinat de medici și s-a luat decizia să fie transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigații suplimentare. Polițiștii ieșeni au intrat pe fir și fac verificări pentru a stabili ce s-a întâmplat cu tânărul care a căzut de la etaj.

Tentativele de suicid, la ordinea zilei la Iași

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor cauzate de consumul de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă

Medicii ieșeni spun că persoanele care trec printr-o perioadă dificilă ar putea fi ajutate.

„Tentativele de sinucidere sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insecticid, substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate, având loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și al conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme.

În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constă în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, cazul substanțelor corozive și al administrării de «antidoturi», precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, care pot crește absorbția toxicelor, ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu tânărul care s-a aruncat de la etaj, pe strada Sfântul Lazăr.

Adauga un comentariu