Un individ a fost trimis în judecată de procurorii ieșeni. Conform anchetatorilor, țeparii revin la trucurile clasice de înșelăciune! O casieră la o casă de amanet a fost păcălită prin metoda „Maradona”. Prejudiciul înregistrat a fost de 1.100 de lei, totul petrecându-se în câteva fracțiuni de secundă
Țeparii revin la trucurile clasice de înșelăciune! O casieră la o casă de amanet a fost păcălită prin metoda „Maradona”! Astfel, la finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Robert Gabriel Țurcanu.
Acuzația adusă de anchetatori în cazul ieșeanului este cea de înșelăciune. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al dosarului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.
Robert Gabriel Țurcanu, acuzat că a comis o înșelăciune folosind metoda „Maradona”
Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Robert Gabriel Țurcanu, pentru înșelăciune, în urma unui incident ce a avut loc în urmă cu aproximativ 2 ani.
„În cauză s-a reținut că, în ziua de 15 octombrie 2018, inculpatul Robert Gabriel Țurcanu a mers la ghișeul Express-Credit Amanet SRL, cu punct de lucru în municipiul Iași. Sub pretextul schimbării sumei de 3.000 de lei în bancnote cât mai mari, a indus în eroare casiera R.Z., căreia i-a înmânat suma de 2.950 de lei – sumă ce i-a fost restituită inculpatului spre numărare și completare, ocazie cu care, printr-o manevră de manipulare rapidă a banilor, inculpatul a luat din teancul de bani suma de 1.100 de lei, apoi a pus 50 de lei peste, dând impresia că a completat suma până la 3.000 de lei”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.
Casieră la o casă de amanet, păcălită prin metoda „Maradona”: prejudiciu de peste 1.000 de lei!
Procurorii ieșeni au adăugat că femeia nu a văzut imediat ce s-a întâmplat, în acest mod fiind înșelată.
„În acest mod, angajata SC Express-Credit Amanet SRL, convinsă că inculpatul i-a remis suma de 3.000 de lei, i-a înmânat acestuia 3.000 de lei în bancnote de 200 de lei, înregistrând o pagubă în cuantum de 1.100 de lei”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, Dragoș Bordianu.
Acum, urmează ca judecătorii să stabilească ce se va întâmpla în continuare în acest caz de înșelăciune, în cadrul căruia o casieră de la o casă de amanet a fost păcălită.
Metoda „Maradona” a fost folosită în România în anii ’90 la schimbul valutar neoficial, prin care, la schimbarea unei sume de bani, o persoană oferă echivalentul în lei sau în euro, dar, la numărătoare, scoate câteva bancnote din teanc, după numărarea banilor. În felul acesta, clientul descoperă abia acasă lipsa banilor.
De remarcat este faptul că, de-a lungul timpului, denumirea de „metoda Maradona” a fost folosită în mod eronat pentru alte tipuri de infracțiuni, chiar și pentru un simplu furt. De altfel, aceasta este una dintre cele mai vechi metode prin care țeparii din România au reușit să păcălească sute de persoane. Pe lângă aceasta, însă, infractorii au un adevărat arsenal de metode pentru a trage țepe, una dintre cele mai cunoscute fiind cea intitulată „Accidentul”.