Local

Terenuri de sport în comunele din județul Iași. Consiliul Județean promite fonduri pentru copii și tineret

Publicat: 17 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Terenuri de sport în comunele din județul Iași. Consiliul Județean promite fonduri pentru copii și tineret
În mai multe comune din județul Iași, până la finalul anului 2024, vor apărea terenuri de sport, în baza unui proiect derulat de Consiliul Județean Iași

Comunele din județul Iași vor beneficia de un program de dezvoltare economico- socială pentru perioada 2021-2024. Un astfel de program cuprinde și reabilitarea terenurilor de sport pentru tineret din localitățile ieșene. Consiliul Județean Iași va aloca 90 la sută din fonduri pentru fiecare localitate din județ interesată de construirea unor terenuri de sport

Localitățile din mediul rural din județul Iași ar putea beneficia de fonduri pentru construirea unor terenuri de sport destinate tinerilor. Consiliul Județean (CJ) Iași a anunțat că a demarat un program de dezvoltare economică până la finalul actualului mandat, program care include și construcția unor terenuri de sport în comunele ieșene. Anunțul a fost făcut de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

„Prin programul județean de dezvoltare economico-socială pentru perioada 2021-2024, vom acorda finanțare nerambursabilă de până la 90 la sută primăriilor din județ pentru construirea, modernizarea și reabilitarea terenurilor de sport pentru copii și tineret”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

În mandatul anterior, fosta conducere a CJ Iași a alocat fonduri pentru echipa de fotbal din comuna Ruginoasa. Deși plenul CJ ceruse fonduri pentru mai multe baze sportive din județ, fosta conducere a instituției a insistat doar pentru cea de la Ruginoasa.

Noi proiecte pentru localitățile din județul Iași

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a mai menționat și faptul că acest program vine în sprijinul comunităților unde accesul la sport este limitat pentru tinerii din localitățile respective.

„Accesul copiilor și tinerilor la o infrastructură sportivă care să le permită dezvoltarea și formarea nu ar trebui să fie condiționat de apropierea față de un centru urban. Din păcate, în multe dintre comunele din județ nu există încă terenuri sau săli de sport pe care copii să le folosească pentru a deprinde abilități sau a practica cu drag sportul preferat”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași. Acesta a mai menționat și faptul că programul județean de dezvoltare economico-socială cuprinde și alte aspecte. „Încurajăm Primăriile ca, odată ce programul va fi aprobat, să depună proiecte și împreună să remediem această stare de inechitate care există încă, din păcate, între oportunitățile de la sat și cele de la oraș”, a adăugat șeful CJ Iași.

Proiect pentru comunele din Iași: dezvoltarea târgurilor locale

Din același plan, CJ a demarat un proiect pentru dezvoltarea piețelor și a târgurilor din județ. De altfel, CJ a lansat un ghid al solicitantului pentru a iniția un proiect legat de sprijinirea primăriilor din mediul rural.

„Am transmis deja Ghidul Solicitantului aferent programului, aflat momentan în dezbatere publică, către toate primăriile din județ. Scopul nostru principal este ca prin acest program să sprijinim dezvoltarea echilibrată a tuturor comunelor din județ, să creăm șanse egale pentru cetățeni, prin eliminarea acestor discrepanțe economice, sociale și culturale care, din păcate, există și sunt destul de mari”, a mai precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Adauga un comentariu