Prima pagină » Economic Local » Termoservice a început să furnizeze căldură, însă ieșenii nu se grăbesc să dea drumul robinetelor: „Majoritatea așteaptă data de 1 noiembrie”

Termoservice a început să furnizeze căldură, însă ieșenii nu se grăbesc să dea drumul robinetelor: „Majoritatea așteaptă data de 1 noiembrie”

10 oct. 2023, 02:00, 10 ,
Petronel Ștefan, în Economic Local

Termoservice a început să furnizeze căldură prin oraș. Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, ieșenii sunt reticenți și încă nu dau drumul robinetelor

Cetățenii care sunt conectați la sistemul de încălzire centralizat pot beneficia de căldură chiar dacă nu a început oficial sezonul de iarnă. Mulți ieșeni se gândesc la acest lucru, având în vedere trecerea bruscă la temperaturi mai scăzute. Totuși, asociațiile de proprietari încă nu sunt interesate.

Termoservice a început să furnizeze căldură

În momentul de față, 11 școli au început să folosească agentul termic de la Termoservice, la care se mai adaugă și spitalele din oraș. Instituțiile publice nu pot aștepta să vină luna noiembrie, deoarece pacienții și elevii din școli au nevoie de condiții optime. În ceea ce privește apartamentele, în momentul de față, peste 24.000 de locuințe sunt conectate la sistemul de încălzire centralizat.

„Noi asigurăm deja agentul termic pentru tot orașul, deja instituțiile au început să folosească căldura de la noi. În prezent vorbim de spitale și de 11 școli care au început să dea drumul la căldură”, a declarat Alin Aivănoaei, directorul Termoservice SA.

Asociațiile de proprietari nu au deschis robinetele

Totuși, deși temperaturile sunt sub 10 grade în timpul nopții, asociațiile de proprietari evită să deschidă, pentru moment, robinetele la căldură. Mulți așteaptă luna noiembrie pentru a putea beneficia de ajutorul de la stat pentru căldură. Astfel, ieșenii preferă să îndure frigul în această perioadă, pentru că nu își permit să cheltuie bani suplimentari pentru încălzire. În ceea ce privește prețurile la căldură, Primăria Iași încă nu a stabilit exact tarifele pentru agentul termic, însă, anul trecut, pentru un apartament de 2 camere costurile ajungeau până la 150 de lei pe lună.

„De la asociațiile de proprietari sunt puține cereri în acest sens, deoarece majoritatea așteaptă data de 1 noiembrie, când vor beneficia de acel ajutor de încălzire de la stat. Noi îi asigurăm pe toți că furnizăm căldură fără probleme, însă proprietarii trebuie să decidă cu asociația să deschidă conducta de căldură. Sunt tot felul de situații care pot apărea, dar nu ține de noi, ei doar trebuie să deschidă robinetul de la bloc.

Până la întrunirea condițiilor legislative și emiterea ordinului de furnizare în tot orașul, clienții care doresc să beneficieze de agent termic în această perioadă pot transmite solicitări la adresele de e-mail relaț[email protected] și [email protected]. Noi oferim servicii de calitate, știm care este situația cu rețeaua de termoficare din Iași și intervenim mereu prompt unde este cazul”, mai adaugă Alin Aivănoaei.

Termoservice a început să furnizeze căldură pentru toți clienții din oraș. Totuși, cererea din partea locatarilor din blocuri încă nu este foarte mare, deoarece așteaptă luna noiembrie, când vor primi sume de bani de la stat.

Comentarii
 • Puscariabil cu fata de spate

 • 💋 O sobă de teracotă de la Dedeman si esti independent de Termoservice. Plus se asta,trag femeile la tine ca muștele la 💩

  O altă solutie e să va incalziti cu lemne de la copaci,crengi căzute, sunt gratis!

  Stau la bloc( etajul 2) in Alexandru cel Bun si din august mi-am cumparat o sobiță de teracotă de la Dedeman.
  Anu’ trecut pe vremea asta, ingheța si că***tul in mine, dar anul asta stau in tricou si boxeri in casă. Până dau ăstia caldură subvenționată eu stau la cald, am 33 ⁰C in casă noaptea.

  Ca să nu am ceartă cu vecinii, soba o aprind doar noaptea; pe foc pun vreascuri adunate de la tomberon, oferte kaufland,jisk,etc. Mai merg prin piețele din Iași si cer de la vânzători lădițele de fructe din lemn( cu 2 lădițe, am căldură o noapte intreagă).
  Dar cea mai mare căldură o dau cauciucurile uzate, am vorbit cu o vulcanizare si îmi aduce câte 10 cauciucuri uzate pe săptămână, alea dau cea mai multă caldură, efectiv stau cu geamurile deschise….!

  Anul asta nu mai vreau caldură de la Termoservice, cu banii mai bine merg la Lidl si cumpar mâncare.

  Soba de teracota mi-a schimbat viața.
  Anul trecut pe vremea asta dârdâiam in casă ca un soricel de câmp și nici femeia nu aveam.
  De când mi-am luat sobă de la Dedeman, am căldură si de 5 zile s-a mutat la mine o studentă de la mate-info, teoretic sta in gazdă ( așa stiu părinții,colegii)…practic doarme cu mine in același pat pt că am doar o singură sobă in apartament ! 🤭

 • Pai daca am face cu totii asa ne am intoarce cu 50 de ani in timp,solutia e centrala de apartament

 • TERMO”SERVICE”, URBICA, INAP(T), toate asociatiile mici, cu presedinti cu patru clase si administratori cu tot atatea, acestia din urma fara contract de munca, au facut tot ce-au putut pentru ca proprietarii sa se debranseze, pentru ca atunci, nu mai au probleme cu gazul, cu incalzirea, cu ajutoare de incalzie, cu apa calda. La acelasi comision de „administrare” raman cu apa rece si lumina de pe casa scarii.

 • pensionar iasi

  LA PUSCARIE CU ACEASTA FIRMA FANTOMA DE ESCROCI TERMOSERVICE IASI SI CU AIVANOAIEI PENAL SI GUNOI LINGAUL LUI CHIRICA !

 • Alta data am sa va spun cum fura unii „debransati” gaz, apa calda, chiar ag.term.incalzire. Am glumit, nu voi spune, nu fac apologia infractiunilor.
  Acum le dau tema de cercetare nedebransatilor – sa afle ce putere calorifica are gazul furnizat de E-ON unor debransati. Cred ca enorma, pentru ca la cativa m3 consum pe luna (cititi pe contorul de pe casa scarii ), debransatii din apartament stau in caldura, fac baie, fac mancare.

 • UN ORAS DE KKAT CU UN PRIMAR LA FEL!

 • UN ORAS DE KKAT CU UN PRIMAR LA FEL!

 • GICA CHIRICA TIGANASI!

  SF.PARASCHEVA VA ADUCE CALDURA! RUGATI-VA! AMIN!

 • 💞 Mioara Niculae, pensionară Iași

  Eu dorm îmbrăcată cu geacă de sky, așa ca nu am nevoie de termoficare. Am și sac de dormit. In apartament cu toate caloriferele inchise sunt 10 grade celsius când afară sunt + 21 grade celsius. E perfect asa.

  Recomand la toată lumea, un sac camping de dormit, o geacă sky si un cort …am economisit 700 lei pe lună x 6 luni = 3000 lei…profit !

  Asa am făcut de 10 ani, inclusiv iarna trecută…și nu am răcit niciodată !

  Dacă mai dau drumul la ușa de pe casa scării se incălzește în casă instant până la +24 grade celsius, deja dorm cu mâinile afară din sacul de dormit.

  Pentru curioși am izolat toată casa cu cofraje de ouă luate din piață, si polistiren de la frigidere și plasme( le-am luat de la tomberon, deci GRATIS)

  Doamne ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *