International

Teroristul din Tel Aviv a fost ucis. Bărbatul a provocat un atac armat care s-a soldat cu victime

Publicat: 08 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teroristul din Tel Aviv a fost ucis. Bărbatul a provocat un atac armat care s-a soldat cu victime
Un bărbat a deschis focul pe străzile din Tel Aviv. Două persoane au murit, iar alte zece au fost ucise

Joi seara, 7 aprilie 2022, a avut loc un atac armat în Israel. Un bărbat a deschis focul pe una dintre cele mai aglomerate străzi, iar mai apoi a fugit. Teroristul din Tel Aviv a fost ucis, după ce mai multe persoane au fost rănite.

Din nefericire, alte două persoane au fost ucise în timpul atacului.

Teroristul din Tel Aviv a fost ucis, după ce a deschis focul pe o stradă aglomerată

Bărbatul supranumit teroristul din Tel Aviv a omorât două persoane ieri şi a rănit alte zece după ce a început să tragă cu o armă în dreptul teraselor mai mult restaurante unde se aflau clienţi.

Jurnaliştii israelieni susţin că după ce a comis faptele, individul a fugit din centrul oraşului. Precizăm faptul că atacul a avut loc pe strada Dizengoff, o arteră comercială importantă din Tel Aviv. Momentul atacului a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă.

Panicați, clienţii au început să fugă şi să se ascundă de valul de gloanţe. La faţa locului au fost sesizate şi trimite mai multe echipaje medicale de urgență. Răniţii au primit imediat primul ajutor şi îngrijiri de specialitate.

De asemenea, peste 1.000 de polițiști au fost trimiși în zona unde a avut loc atacul, iar locuitorii din Tel Aviv au fost sfătuiți să rămână în case.

„Un terorist a deschis focul de la mică distanță și apoi a fugit pe jos. Mai multe persoane sunt rănite”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Eli Levy, la postul de televiziune Canal 13. „Nu vă părăsiți casele. Nu scoateți capul pe fereastră. Nu vă apropiați de balcoane”, a mai afirmat el.

Ce spune ambasadorul Israelului în România

La scurt timp după incidentul nefericit, transportul public în comun a fost oprit, iar la ieșirile din Tel Aviv s-au efectuat filtre ale poliției care au controlat toate autoturismele care ieșeau din oraș.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a afirmat că atât locul, cât și momentul atacului fac ca operațiunea de găsire a teroristului să fie una extrem de dificilă.

”Joi, în Israel, începe weekend-ul. Și strada respectivă din Tel Aviv este centrul orașului. Este ca și cum vorbim despre Lipscani în weekend. Și din acest motiv toată strada, tot cartierul, era plin cu tineri”, a spus David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

Reamintim faptul că acesta este cel de-al patrulea atac terorist grav pe care Israelul l-a suferit în ultima lună. Săptămâna trecută un terorist a împușcat și ucis 5 persoane. Anterior, doi teroriști islamiști au ucis prin împuşcare doi israelieni în orașul Hadera, iar în Beersheba un terorist a înjunghiat și ucis patru israelieni.

Din fericire pentru cetățenii din Israel, teroristul din Tel Aviv a fost ucis.

Adauga un comentariu