Actualitate

Testarea naţională anti- COVID-19 a început! Iată primul judeţ în care se va desfăşura

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Testarea naţională anti- COVID-19 a început Iată primul judeţ în care se va desfăşura
Testarea naţională anti- COVID-19

Testarea naţională anti- COVID-19 a început. Conform Adrianei Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor au fost deja recoltate cateva probe din Bucuresti.

Testarea naţională anti- COVID-19 a început cu judeţul Ialomiţa

Conform aceloraşi surse, testarea urmează să se încheie la sfârşitul lunii august. Aceasta este făcută cu o metodă foarte avansată. Conform oficialităţilor, metoda disponibilă este cea mai avansată în acest moment. Autorităţile vor ca din toamnă să aibă o imagine de asamblu referitor la numărul romanilor care au trecut prin infecţia cu COVID-19. Statistica va lua în considerare cele 8 regiuni din România

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platformă STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti. Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor. Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie”, a declarat Pistol la Digi24.

Ea a precizat că astfel autorităţile vor şti care este procentul din populaţia României

Adriana Pistol a mai declarat faptul că la sfârşitul lunii august se va şti cât la % din populaţia România a avut infecţia cu COVID. Statistica se va face luând în calcul anticorpii pe care oamenii i-au dezvoltat. Autorităţile vor şti, separat pe fiecare grupă de vârstă, procentul de persoane care au fost deja infectate cu COVID şi care au fost asimptomatice.

”Datele vor fi puse la dispoziţia decidenţilor, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenţii pentru măsuri, şi mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni”, a explicat Adriana Pistol.

Testarea nu e un test rapid, e cea mai avansată metodă la acest moment.

Medicul Alexandru Rafila explică motivul creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Medicul Alexandru Rafila explică motivul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Numărul cazurilor de coronavirus din România a crescut după ridicarea restricțiilor. Asta a fost informația prezentată ieri.

Puțini au fost cei care au sesizat că de fapt, ieri, numărul testelor raportate se triplase, deci nu se punea problema de o creștere a numărului de îmbolnăviri. Ieri, în România au fost raportate 238 de noi cazuri de COVID-19, însă numărul testelor făcute e de aproape 14.000. Zilelele trecute, când numărul cazurilor era de 140, se făceau circa 5.000 de teste pe zi.

Medicul Alexandru Rafila a declarat că nu redeschiderea teraselor a determinat creșterea numărului de cazuri, ci faptul că oamenii au reununțat să poarte mască. El a mai spus că românii vor putea merge în vacanțe în țările relativ apropiate.

Medicul Alexandru Rafila a făcut o radiografie a situaţiei acuale a pandemiei de coronavirus. Reprezentantul României la OMS este de părere că măsurile luate de autorităţi au fost cele potrivite.

Adauga un comentariu