Cultural

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, lansează acuzații grave la adresa TVR. “A fost sunată maică-mea să fie amenințată…”

Publicat: 22 iun. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Theodor Andrei reprezentantul României la Eurovision 2023 lansează acuzații grave la adresa TVR. A fost sunată maică-mea să fie amenințată...
Theodor Andrei a vorbit despre experienta de la Eurovision si relatia cu TVR-ul

Theodor Andrei, artistul care a reprezentat România la Eurovision 2023, nu a reușit să se califice în finala emisiunii, iar piesa sa, care se numește „D.G.T. (Off and On)”, a obținut zero voturi. După acest eșec, cântărețul a primit mai multe critici despre show-ul pe care l-a prezentat, dar și despre melodie.

Theodor Andrei și-a dorit foarte mult să participe la Eurovision și a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a oferi publicului un show excepțional. Însă, lucrurile nu au ieșit așa cum și-a dorit din cauza colaborării pe care a avut-o cu Televiziunea Română.

Theodor Andrei, acuzații grave la adresa TVR

În cadrul unui interviu acordat artistului The Watcher, pentru serialul său de pe YouTube, „Fără Perdea”, Theodor Andrei a vorbit despre cum a fost să colaboreze cu TVR pentru Eurovision 2023. Potrivit wiwibloggs.com, artistul a susținut că TVR, care se află la conducerea delegației României la Eurovision, i-a transformat visul într-un coșmar.

Show-ul pus în scenă de Theodor Andrei la Selecția Națională a fost conceput chiar de către el și a avut intenția de a-l schimba, dar toate ideile pe care le-a avut nu au fost acceptate de TVR. Show-ul de la Liverpool, a mai spus artistul, a fost conceput exclusiv de echipa TVR, care i-a impus ca piesa „D.G.T. (Off And On)” să fie mai lentă.

„După tot cumulul de idei pe care le-am dezbătut împreună, această variantă acustică a fost văzută de mai mulți oameni. Conducerea a ridicat super mare ședință că trebuie cântată versiunea acustică la Eurovision. Eu nu am fost chemat la această ședință. Abia apoi am fost chemat la o discuție în care am reușit să trag piesa să fie jumi-juma. La Eurovision, numai vocea este live. Orice altceva, e playback. Chiar și așa, Eurovisionul nu se rezumă doar la piesă. E adevărat că dacă faci un moment full acustic, e dubios să-l încarci cu dansatori, animații și nebunii. Mi-a fost adresată ideea ca eu să fiu îmbrăcat într-un chimono negru, din mătase, să stau 3 minute pe un scaun, cu o chitară în formă de palmă. Când am înțeles că partea mea se rezumă la numai a cânta, am zis OK. Cumva, ușor revoltat. Eu am muncit niște luni pe script-uri, care s-au dus pe apa sâmbetei. Am repetat piesa asta dumnezeiește. Eu am un contract, eu n-am voie să mă dezic de nimic. N-am avut voie să contest nimic. (…) Eu am comentat. Cum să facem asta? Cum să cântăm cinci minute la o chitară playback?”, a povestit Theodor Andrei.

Ce spune Theodor Andrei despre videoclipul piesei „D.G.T. (Off And On)”

În ceea ce privește videoclipul piesei „D.G.T. (Off And On)”, acesta a fost făcut din banii artistului, iar realizarea lui a stârnit noi discuții aprinse între Theodor Andrei și TVR.

„Videoclipul reprezintă ceea ce am vrut eu să fac la Eurovison. E bun, e prost, eu asta am vrut să fac. (…) După o lună de refuzuri pentru acest videoclip, a venit și replica: „Și chiar dacă facem clip, dacă începem să-l filmăm acum, e gata după Eurovision.” Cu o lună înainte de discuția asta, eu am pus script-ul pe masă. Eu știam ce vreau să facem pentru clip. Voiam să facem ceea ce n-au vrut ei să facem pe scenă, adică ideile mele. (…) Clipul a costat 2.000 de lei, dar asta dacă pun și banii pentru mâncare. Am stat cinci ore. Am terminat acest clip și eu n-am anunțat pe nimeni din echipă. Când a fost gata, am trimis link de pe YouTube nelistat în echipă, mai exact la doi oameni cu funcție mai mare. Regizorul mi-a spus că e foarte bun și mi-a spus un detaliu referitor la greenscreen. L-am trimis celui mai mare din echipă și mi-a interzis să-l postez, pentru că mi-a spus că clipul nu respectă principiile și valorile promovate de EBU, pentru că are sânge, sunt eu în lanțuri și pentru că eram eu într-o bluză albă, care era cămașă de forță. Le-am spus că Germania are în clip ploaie de sânge.

Ne-am certat foarte tare. Mi-a închis telefonul în nas. Am mai lucrat o singură zi la clip și am pus premiera la 7 dimineața, înainte de începerea programului de lucru pentru echipă. (…) A fost sunată maică-mea să fie amenințată cu juridicul, că sunt clauze de 400.000 de euro, pentru că eu n-am respectat ceea ce mi s-a spus. Au fost niște amenințări super ieftine. Mama s-a speriat rău. Eu am zis: „Tu îți dai seama că dacă o instituție te amenință, ăsta este abuz de poziție dominantă?”, a completat Theodor Andrei în cadrul interviului pentru artistul The Watcher.

Comentarii
  • Inca o data se dovedeste ca voturile unor afoni pot distruge sperante! Daca TVR nu se trezeste, daca nu renunta la clicile orgolioase si vatamatoare, vom fi carnea de tun a Europei, cel putin din punct de vedere a ceea ce reprezinta si care ii este menirea TVR.

  • Pai frate cand ai un director incompetent care vrea sa promoveze stupiditatea este iritant. Mie piesa mi-a placut, dar TVR1 putea interzice coregrafia cu fetele imbracate ca la bara, putea interzice costumul roz ca parea a fi tenta gay, pute interzice pantalonii scurti, si era OK. aAm vazut si la alte tari cu tinute desantate si rageau pe acolo de iti spargeau timpanele, dar nu au fost criticati de tarile lor, din contra i-au incurajat.
    Pa sa decurajezi esti tare in clanta dar sa zici !lasa, nu te intrista, o sa fie mai bine in urmatoarea etapa, muncesti mai mult si dai rezultate mai bune~.

Adauga un comentariu