Local

Țigări și alcool de contrabandă, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni înainte să ajungă pe piața din Italia și Marea Britanie

Publicat: 14 nov. 2020
Polițiștii de frontieră ieșeni au confiscat o cantitate ridicată de alcool și țigări de contrabandă care trebuiau să ajungă pe piața din Italia și Marea Britanie
Alcool și țigări de contrabandă cu destinația Italia și Marea Britanie, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Polițiștii de frontieră ieșeni au făcut o captură importantă de alcool și țigări de contrabandă pe care doi cetățeni din Republica Moldova încercau să le transporte pe piața neagră din Italia și Marea Britanie

Polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au confiscat în urma unor acțiuni aproximativ 8.500 de țigarete de contrabandă și peste 22 de litri de băuturi alcoolice, care erau ascunse în mijloace de transport cu destinația Italia și Marea Britanie.
În ziua de 11 noiembrie, în jurul orei 21:00, în vama Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, P.S., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani. Acesta se afla la volanul unui autocar, cursă regulată pe ruta Republica Moldova – Italia.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub scara din spate a autocarului, cantitatea totală de 8.200 de țigarete și 13 litri de băuturi alcoolice, de diferite mărci, fără însemne accizabile”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Microbuz trecut de vama Albița cu alcool și țigări de contrabandă

În ziua următoare, în data de 12 noiembrie, în jurul orei 01:30, o patrulă a Poliției de Frontieră din Raducăneni, județul Iași, pe timpul unei misiuni specifice de supraveghere a oprit în trafic pe DN 28, care face legătura între Iași și Albița, în apropierea localității Gorban, un autovehicul marca Mercedes-Benz Sprinter, înmatriculat în România, ce efectua o cursă pe ruta R. Moldova – Marea Britanie.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, oamenii legii au descoperit, disimulate în bagajele personale ale pasagerului D.G., în vârstă de 35 de ani, țigarete de contrabandă și băuturi alcoolice, motiv pentru care s-a ales cu o amendă în valoare de 10.000 de lei. „În cel de-al doilea caz a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, au mai precizat oficialii ITPF Iași.

Adauga un comentariu