Eveniment-Social

Tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma

Publicat: 25 sept. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma
Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală ”Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția

Tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma, respectiv Veneția. Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția, instituite prin H.G. nr. 101/2002, modificată prin H.G. nr. 918/2011, pentru un număr de maximum 175 de luni de bursă, în limita bugetului aprobat

Tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma, respectiv Veneția. Anunțul este făcut de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”(UAIC). Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția, instituite prin H.G. nr. 101/2002, modificată prin H.G. nr. 918/2011, pentru un număr de maximum 175 de luni de bursă, în limita bugetului aprobat.

Tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma

Stagiile de bursă vor începe din luna ianuarie 2024. Informații generale: bursele „Vasile Pârvan” și „Nicolae Iorga” se acordă pentru domeniile istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte; bursa se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi; Ministerul Educației, prin A.C.B.S., asigură o bursă de 800 de euro pe lună, destinată asigurării cheltuielilor de întreținere în perioada stagiului de studii în străinătate (hrană, transport internațional, procurare de cărți și rechizite, asigurarea unor cheltuieli uzuale și, eventual, plata unor taxe școlare).

Una dintre cele mai importante șanse de studiu în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe asigură cazarea gratuită a bursierilor la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția și utilizarea spațiului de studiu și cercetare al celor două instituții. Este vorba de una dintre cele mai prestigioase și consistente șanse de studiu în străinătate. Aceste burse sunt legate de două mari personalități ale României! Detalii complete despre toate acestea pot fi analizate AICI.

Așadar, tineri și cercetători din Iași au o șansă unică și uriașă de studiu la Roma, respectiv Veneția.

Comentarii
Adauga un comentariu