Eveniment-Social

Tinerii de la Universitatea „Cuza” din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu în Europa

Publicat: 09 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tinerii de la Universitatea Cuza din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu în Europa
Rețeaua Utrecht anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători afiliați uneia dintre cele 30 de universități membre. La competiție pot participa studenții de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași înscriși la studii universitare de master și doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii în cadrul programului Erasmus+

Tinerii cercetători de la Universitatea „Cuza” din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu în Europa! Rețeaua Utrecht anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători afiliați uneia dintre cele 30 de universități membre. La competiție pot participa studenții de la „Cuza”, ce sunt înscriși la studii universitare de master și doctorat, dar care nu sunt eligibili pentru stagii în cadrul programului Erasmus+

Tinerii de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu! Concret, Rețeaua Utrecht anunță deschiderea competiției pentru acordarea a 20 de granturi tinerilor cercetători afiliați uneia dintre cele 30 de universități membre. La competiție pot participa studenții UAIC înscriși la studii universitare de master și doctorat, care nu sunt eligibili pentru stagii în cadrul programului Erasmus+. Stagiul poate avea o durată de minimum patru săptămâni și se poate derula în perioada 1 mai 2023 – 31 martie 2024.

Tinerii de la Universitatea „Cuza” din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu în Europa

Dosarele complete de candidatură se depun la secretariatele facultăților până la data de 31 ianuarie 2023. Informații privind conținutul dosarului de candidatură și formularul sunt disponibile la https://utrecht-network.org/activities/young-researchers-grant/. Conform regulamentului privind aceste granturi, fiecare dintre universitățile membre în Rețeaua Utrecht poate nominaliza maximum trei candidați.

Rețeaua de la Utrecht este o grupare de cooperări inter-universitare în Europa. Modurile sale de acțiune sunt școli de vară tematice universitare, mobilitate studențească în Europa, cursuri pedagogice și diplome, în cotutelă, în Europa, cooperări de cercetare și mobilitatea doctoranzilor și cercetătorilor între laboratoare asociate.

Alianța de universități europene European Campus of City-Universities EC2U 2022, găzduită de Universitatea „Cuza” din Iași

La nivel de colaborări academice internaționale de prim-rang este de menționat că, în 2022, Alianța de universități europene European Campus of City-Universities EC2U s-a reunit la Iași, în perioada 11-13 octombrie 2022, în cadrul celei de-a 5-a ediții a Forumului EC2U. Acesta a fost organizat la Universitatea „Cuza” din Iași. La eveniment au fost prezenți peste 200 de membri ai comunităților celor șapte universități EC2U, studenți, personal academic, cetățeni, parteneri ai alianței EC2U și reprezentanți ai autorităților locale.

Forumul EC2U își propune dezvoltarea relațiilor de colaborare dintre comunitățile celor șapte universități, dar și a celor șapte orașe europene membre ale alianței. De asemenea, evenimentul a evidențiat tema mobilităților internaționale și a dezbătut modalitățile prin care acestea pot fi regândite, astfel încât impactul deplasărilor asupra mediului înconjurător să fie cât mai redus.

Așadar, tinerii de la Universitatea „Cuza” din Iași au șansa de a obține valoroase granturi de studiu în Europa.

Adauga un comentariu