Stiri si curiozitati

Tipuri de căpușe periculoase poze. Condițiile potrivite pentru apariția acestora

Publicat: 05 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tipuri de căpușe periculoase poze. Condițiile potrivite pentru apariția acestora
Căpușa este una dintre cele mai comune insecte de pe planetă

Astăzi, există mai multe tipuri de căpușe periculoase exact ca în poze. Căpușa este una dintre cele mai comune insecte de pe planetă. În total, există aproximativ 48 de mii de tipuri, dar cele mai multe dintre ele sunt inofensive, deoarece se hrănesc cu materie organică și contribuie la producerea de humus.. Majoritatea căpușelor sunt foarte mici, așa că pot fi detectate doar atunci când există probleme de sănătate.

Căpușele mici se hrănesc în principal cu produse organice, în special cu seva plantelor, și reprezintă o problemă pentru fermieri. Muncitorii din agricultură se luptă în mod constant cu dăunătorii care pot provocat probleme grave diferitelor culturi. Unele specii de insecte parazitează și beau sângele animalelor și oamenilor. Astfel de artropode dăunează grav sănătății, deoarece sunt purtători de boli. Printre bolile transmise de acestea se numără borrelioza, tifus și encefalita. Căpușele care mănâncă organic nu sunt foarte prolifice. Se reproduc doar atunci când apar condițiile potrivite. Sângele, în special, artropodele ixodice, sunt capabile să depună peste 17-20 de mii de ouă în timpul vieții. Astfel de cifre sunt uimitoare, dar doar câteva supraviețuiesc până la vârsta adultă.

o capusa pe o frunza
Căpușele mici se hrănesc în principal cu produse organice, în special cu seva plantelor, și reprezintă o problemă pentru fermieri

Tipuri de căpușe periculoase poze. Ce neplăceri provoacă acestea oamenilor

În general, paraziții înșiși nu sunt foarte periculoși pentru animalele cu sânge cald, dar deșeurile lor pot provoca alergii și pot afecta negativ sănătatea. Printre artropodele periculoase, este de remarcat subspecii separate.

Printre acestea subspecii se numără granarele. Acestea se hrănesc cu alimente vegetale, dar atunci când intră în locuințe, provoacă alergii severe. Ele părăsesc locuința în absența hranei timp de câteva zile.

o capusa pe pielea unei persoane
În general, paraziții înșiși nu sunt foarte periculoși pentru animalele cu sânge cald, dar deșeurile lor pot provoca alergii

Animalele mici provoacă multe neplăceri oamenilor, deoarece trăiesc în pături, perne, saltele, covoare, papuci. Acarianul de pat se hrănește numai cu particule moarte de piele, dar deșeurile afectează negativ sistemul respirator.

În cazuri rare, acarienii de pat pot provoca astm. Este destul de dificil să scapi de ele, așa că este mai bine să contactați servicii specializate sau să cumpărați medicamente de înaltă calitate care au fost dovedite a fi utile în lupta împotriva diferitelor tipuri de insecte.

Mediul în care adoră să trăiască căpușele. Speciile care contribuie la dezvoltare unor boli

Multe căpușe periculoase pentru sănătate trăiesc în praf. De asemenea, acestea pot deveni o sursă de boli respiratorii grave. A scăpa de ele este puțin mai ușor, dar va fi nevoie de o abordare sistematică și de respectarea unor reguli.

o capusa infipita in pielea unei persoane
Animalele mici provoacă multe neplăceri oamenilor, deoarece trăiesc în pături, perne, saltele, covoare, papuci

Acarianul scabiei poate cauza o mulțime de probleme unei persoane. Este ușor de transferat altor persoane atunci când strângeți mâna sau împărțiți un prosop. Creatura arahnidă mănâncă literalmente o persoană din interior, sapă pasaje în stratul superior al pielii, ceea ce dă persoanei senzații foarte neplăcute și apare mâncărime. Dimensiunea parazitului este mai mică de 0,3 mm, deci poate fi detectat doar la microscop. Tratamentul se efectuează numai în spital și necesită respectarea anumitor reguli.

Toate aceste tipuri de căpușe periculoase ca în poze sunt rareori fatale, dar pot duce la dezvoltarea unor boli cu mortalitate ridicată. Dacă se găsesc aceste tipuri de paraziți, casa trebuie tratată imediat. Iar dacă o persoană este mușcată de acesta este bine să duceți căpușa la laborator și să începeți terapia medicamentoasă.

o capusa
Multe căpușe periculoase pentru sănătate trăiesc în praf
Adauga un comentariu