Eveniment-Social

Titluri importante acordate de primărie. Personalități marcante vor beneficia de distincții speciale

Publicat: 29 nov. 2019

Municipalitatea ieșeană va acorda o serie de titluri de cetățeni de onoare unor personalități care au făcut cinste urbei. Aceste titluri vor fi acordate în cadrul ședinței ordinare a plenului Consiliului Local Iași ce va avea loc la Palatul Roznovanu

Mai multe personalități care au făcut cinste Iașului vor deveni cetățeni de onoare ai urbei moldave. Municipalitatea ieșeană va propune în ședința ordinară a Consiliului Local de astăzi, 29 noiembrie, acordarea mai multor titluri de cetățean de onoare. O personalitate care va primi titlul este prof. dr. h. c. Horia- Nicolai Teodorescu. Academicianul a fost prorector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” (2008-2012), expert NATO și vicepreședinte al panelului de experți externi NATO pentru informatică (2007-2010). Horia Nicolai Teodorescu are o bogată activitate științifică, contribuțiile sale fiind în domeniile sistemelor inteligente și inteligenței artificiale.
Și profesorul universitar doctor Constantin Toma va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași. Academicianul este și biolog, profesor emerit consultant la Facultatea de Biologie din cadrul UAIC, specialist în morfologie și anatomie vegetală. Pentru prodigioasa sa activitate științifică desfășurată pe parcursul a 60 de ani, profesorul Constantin Toma a primit numeroase distincții. A fost și director al Grădinii Botanice din Iași, director al Institutului de Cercetări Biologice din Iași etc. Este membru al Academiei Române și membru de onoare al Academiei de Științe din Republica Moldova.

Noi titluri la CL

De asemenea, profesorul universitar doctor Viorel Barbu, președintele filialei Iași a Academiei Române, va primi titlul de cetățean de onoare. Tot în cadrul ședintei extraordinare a Consiliului Local va fi votată acordarea titlului de cetățean de onoare academicianului Valeriu Matei.
O altă personalitate care va primi titlul respectiv este academicianul Vasile Tărâțeanu. Poet român din Ucraina, Vasile Tărâțeanu este membru corespondent al Academiei Americano-Române de Științe și Arte. Opera poetică a lui Vasile Tărâțeanu este impresionantă, aceasta fiind recunoscută prin acordarea unor prestigioase premii și distincțiiloading...

Adauga un comentariu