Local

Toate activităţile economice vor fi închise pe Ştefan cel Mare de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Publicat: 13 oct. 2020
activităţile economice vor fi închise pe Ştefan cel Mare de sărbătoarea Sfintei Paraschiva
activităţile economice vor fi închise pe Ştefan cel Mare de sărbătoarea Sfintei Paraschiva

Decizie de ultimă oră luată de autorităţile locale. Conform deciziei, activitatea tuturor operatorilor economici care funcţionează pe Bulevardul Ştefan cel Mare va fi sistata, joi 14 octombrie 2020.

Conform deciziei, toţi operatorii economici vor avea afacerile închise pe data de 14 octombrie 2020, în intervalul orar 06-16.00.

Toate activităţile economice vor fi închise pe Ştefan cel Mare de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Decizia a fost semnată de autorităţi şi va fi pusă în aplicare de operatorii economici. Decizia este luată în contextul în care, pe Bulevardul Ştefan cel Mare sunt aşteptaţi, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioasa Parascheva, un număr mare de persoane.

” Situaţia epidemiologică la nivel naţional şi local determinată de răspândirea coronaviruslui.

Măsurile dispuse prin Hotărârile Comitelului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a Comitetului Judeţean şi respectiv a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi;

Având în vedere programul celei de-a XXIX ediţii a Sărbătorilor Ia;ului care se vor desfăşura în perioada 8-15 octombrie 2020 şi a Hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Vă notificam:

că, în data de 14 octombrie 2020, în intervalul orar 06-16.00, este interzisă orice activitate comercială pe pietonalul şi bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, având obligativitatea de a aduce acest lucru la cunoştinţa personalului şi cumpărătorilor, prin afişaj.” se arată în decizie.

Măsuri pentru buna organizare a hramului Sfintei Cuvioase Parascheva

Primăria Municipiului Iași a luat o serie de măsuri pentru buna organizare a sărbătorii religioase ocazionate de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, în zilele de marți, 13 octombrie, și miercuri, 14 octombrie, circulația rutieră va fi închisă / restricționată pe străzile Col. Langa, Arh. G. M. Cantacuzino și Iordachi Lozonschi, precum și pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (între Casa Modei și str. I. C. Brătianu), str. Agatha Bârsescu (până la intersecția cu str. Mănăstirea Dancu) și str. I. C. Brătianu (până la intersecție cu str. Cuza Vodă). 

Miercuri, 14 octombrie, arealul de desfășurare a slujbei și adunării religioase va fi extins, în funcție de necesități, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt (între str. A. Panu și Casa Modei), pe esplanada și în parcarea Teatrul Național și pe str. I. C. Brătianu și str. A. Bârsescu. 

În calitate de organizator al evenimentului, Mitropolia Moldovei și Bucovinei va lua toate măsurile de distanțare fizică și de protecție sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, conform actelor normative și hotărârilor Comitetelor pentru Situații de Urgență în vigoare.

În altă ordine de idei, în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, începând cu o jumătate de oră înainte de Sfânta Liturghie și până după jumătate de oră după aceasta, va fi interzisă orice activitate comercială la căsuțele și terasele de pe pietonalul și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală Iași vor lua deciziile privind restricționarea  / închiderea circulației rutiere, în funcție de necesități, în zona de desfășurare a evenimentelor religioase, precum și celelalte măsuri de ordine și siguranță publice.

Slujba de miercuri, 14 octombrie, va fi organizată pe o scenă amenajată în curtea Catedralei Mitropolitane, spre pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Participarea va fi permisă doar pe scaune, în limită a 500, acestea fiind puse la dispoziție de Primăria Municipiului Iași, așezat, cu păstrarea distanței fizice și cu mască de protecție. Pentru a veni în sprijinul ieșenilor municipalitatea va organiza zone de urmărire a slujbei în Piața Unirii și în Piața Palatului Culturii, unde vor fi puse câte 250 de scaune, precum și ecrane video și sisteme de sonorizare.

Adauga un comentariu