Actualitate

Toate cele 50 de state americane în alertă înainte de numirea oficială a lui Joe Biden drept președintele SUA

Publicat: 17 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toate cele 50 de state americane în alertă înainte de numirea oficială a lui Joe Biden drept președintele SUA
Capitolul SUA este în alertă maximă înainte de inaugurarea lui Biden

Se pare că toate cele 50 de state americane sunt în alertă. Scopul este de a preveni conflicte armate atunci când Joe Biden va prelua oficial preşedinţia SUA. Vorbim despre faptul că în ultimele săptămâni, SUA a căzut pradă numeroaselor proteste.

Donald Trump este un contestator al alegerilor prezidenţiale din SUA din 2020. Acesta a pierdut în fața democratului Joe Biden, iar din aceste considerente sute de mii de susţinători au protestat cerând renumărarea voturilor şi anularea alegerilor prezidențiale.

Trupele Gărzii Naționale au fost trimise deja în Washington DC

Trupele Gărzii Naționale au fost trimise în masă la Washington DC, pentru a descuraja orice repetare a revoltelor mortale de la Capitoliu de săptămâna trecută. FBI a avertizat cu privire la posibile marșuri armate ale susținătorilor pro-Trump la toate cele 50 de capitale de stat.

Între timp, echipa Biden a stabilit planuri pentru a inversa politicile cheie ale lui Trump. În orele după ce Biden va fi numit oficial drept președintele SUA, el va începe o explozie de acțiuni executive menite să contracareze unele măsuri cheie luate de Donald Trump în mandatul acestuia.

Printre acțiunile pe care Joe Biden le va lua imediat după numirea oficială se numără:

  • El va readuce SUA la acordul climatic de la Paris – un pact global privind reducerea emisiilor de carbon
  • El va abroga controversata interdicție de călătorie pe o listă de țări majoritar musulmane
  • El va face obligatorii purtarea măștilor pe proprietatea federală și atunci când călătoresc între state

Deși Biden, la fel ca președintele Trump, va putea folosi ordinele executive ca mijloc de a ocoli Congresul cu privire la unele aspecte, planul său de stimulare de 1,9 miliarde de dolari (1,4 miliarde de lire sterline) anunțat la începutul acestei săptămâni va trebui să fie aprobat de parlamentari, la fel ca și un proiect de lege privind reforma imigrației.

O mare parte din Washington DC va fi închis înainte de inaugurarea miercuri, trupele Gărzii Naționale urmând relocate în capitală. Acestea vor fi de ordinul zecilor de mii. Multe străzi – la câțiva kilometri de Capitoliu, locul revoltelor mortale din 6 ianuarie – au fost blocate cu bariere de beton și garduri metalice.

Naţional Mall, care este de obicei aglomerat cu mii de oameni pentru inaugurări, a fost închis la cererea Serviciului Secret – agenția însărcinată cu protejarea președintelui.

Echipa Biden le ceruse deja americanilor să evite călătoria în capitala națiunii pentru inaugurare din cauza pandemiei Covid-19. Oficialii locali au declarat că oamenii ar trebui să urmărească evenimentul de la distanță.

Asaltul asupra Capitoliului a fost unul nemaintalnit în istoria modernă a SUA

Vorbim despre faptul că pe data de 6 ianuarie 2021, clădirea Capitoliu a fost atacată de susţinătorii lui Donald Trump. Acest lucru a reprezentat o premieră în istoria modernă a SUA. În urma atacului a rezultat decesul a mai multor persoane şi arestarea a zeci de indivizi implicate în acţiune.

O altă premieră realizată a fost arestarea unui român care, conform FBI, ar fi scris pe reţelele de socializare planul de a asedia clădirea Capitoliului. Românul stabilit în SUA este un important susţinător al lui Donald Trump şi a fost arestat la domiciliu alături de mai multe persoane.

Adauga un comentariu