Culinar

Tocăniță de ghebe. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu în sezonul de toamnă

Publicat: 24 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tocăniță de ghebe. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu în sezonul de toamnă
Tocănița de ghebe este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare gustoasă și sănătoasă, ideală este savuroasa tocăniță de ghebe. Aceasta se face foarte ușor, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu în sezonul de toamnă.

Tocăniță de ghebe

Când vine vorba de savuroasele preparate cu ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Din ghebe putem obține multe mâncăruri gustoase, precum tocăniță, salată cu ghebe și usturoi, ghebe murate pentru iarnă, chiftele, paste cu ghebe sau o delicioasă zacuscă de ghebe la borcan pentru iarnă.

Ghebele reprezintă o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive necesare organismului. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, aromată și sănătoasă în plin sezon de toamnă, ideală este tocănița de ghebe. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține un preparat culinar irezistibil.

Pe lângă această tocăniță gustoasă, putem pregăti pentru sezonul de iarnă o mâncare de fasole verde la borcan. Din cămară nu trebuie să lipsească și niște murături savuroase. Gospodinele pregătesc cei mai buni castraveți murați pentru iarnă, după rețeta de odinioară a bunicii.

Tocănița de ghebe este pe placul multora dintre noi, fiind gustoasă și aromată. Acest deliciu este ușor de făcut și poate fi servit la la mesele festive alături de alte bucate alese.

Cum să pregătești acasă o mâncare delicioasă

Pentru savuroasa tocăniță de ghebe vom avea nevoie de 1,5 kg de ghebe proaspete, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 ardei gras, 1 ardei iute, 4 linguri de ulei de floarea-soarelui, 150 g de bulion, 400 ml de apă, mărar verde și pătrunjel, sare și piper după gust.

Mai întâi se pregătesc ghebele pentru delicioasa tocăniță. Ghebele se curăță și se îndepărtează piciorușele. Se spală foarte bine și se lasă la scurs. După aceea se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt, apoi se procedează la fel și cu ardeii.

Într-o cratiță mare se pune apa la foc mic la aragaz. Când apa începe să fiarbă, se pune o lingură de sare. După aceea se pun ghebele tăiate în jumătăți și se lasă la fiert timp de 5 minute, apoi se scot, se clătesc bine cu apă rece și se lasă la scurs 10 minute.

Într-o tigaie se pune uleiul la încins apoi se adaugă ceapa tocată și ardeii. Se pune sare și se lasă legumele la călit, apoi se adaugă usturoiul tocat și pasta de roșii. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele de întrepătrund, iar la final se pun ghebele tăiate în bucăți mici.

Se adaugă apă până când sunt acoperite foarte bine ingredientele și se lasă tocănița de ghebe la fiert timp de 20 de minute. Se adaugă la final sare și piper după gust, apoi pentru un plus de savoare vom pune pătrunjel verde tocat mărunt și puțin mărar. Cu siguranță vom obține o tocăniță gustoasă și aromată, pe placul tuturor celor de la masă. Această mâncare delicioasă poate fi servită împreună cu mămăliguță.

Tocănița de ghebe este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest preparat culinar este gustos, sănătos și ușor de făcut. În plin sezon de toamnă, tocănița de ghebe este alegerea perfectă la mesele festive, alături de alte bucate alese.

Adauga un comentariu