Actualitate

Tornadă în sudul Cehiei, sute de persoane au fost rănite. Mărturia unui român care a supravieţuit fenomenului extrem

Publicat: 25 iun. 2021
Imaginile surprind un decor apocaliptic, cu sute de imobile în ruină, fără acoperișuri, strivite de forța uriașă a fenomenului extrem. Tornadă a atins viteze de 332 de kilometri pe oră, conform televiziunii cehe

Imaginile surprind un decor apocaliptic, cu sute de imobile în ruină, fără acoperișuri, strivite de forța uriașă a fenomenului extrem. Tornadă a atins viteze de 332 de kilometri pe oră, conform televiziunii cehe.

Bilanțul provizoriu arată că trei oameni au murit. Cadavrele lor au fost găsite printre ruinele propriilor case. Alte 150 de persoane au fost rănite.

Vineri, o acțiune masivă de căutare a victimelor era în curs de desfășurare, la sol și în aer. Sute de polițiști și pompieri, sprijiniți de armată, participau la operațiune. Voluntarii îi ajută cu hrană, apă și haine pe sinistrați.

Mărturia unui român care a supraviețuit tornadei: „La 50 de metri în fața mea vântul a răsturnat un TIR”

Bogdan Neagu este un român care se îndrepta, joi seară, spre Slovacia, pe autostrada care leagă Praga de Bratislava. El a fost martor la furia devastatoare a tornadei și, printr-un noroc, nu a fost rănit, deși la mică distanță de el se petreceau adevărate drame. După ce tornada a trecut, românul a rămas blocat pe autostradă, alături de alte sute de șoferi, pentru că nu se poate circula, în prezent, pe această rută, din cauza distrugerilor provocate de fenomenul meteo extrem.

„Am tras pe dreapta. Am rămas în mașină, pentru că altceva nu aveam ce face. (A durat) 15 – 20 de minute: rafale puternice de vânt, grindină de mari dimensiuni. După aceea a continuată să plouă. La 50 de metri în fața mea vântul a răsturnat un TIR pe autostradă. Sunt sute de mașini blocate. Nu se circulă nici către, nici dinspre Slovacia, din cauza liniilor de înaltă tensiune căzute pe autostradă. Polițiștii ne-au spus că va veni în seara aceasta o echipă să le înlăture”, a povestit Bogdan Neagu la Antena 3.

Adauga un comentariu