Prima pagină » Culinar » Tort de ciocolată cu vișine – Rețetă ușoară și delicioasă, ideală pentru ocaziile speciale

Tort de ciocolată cu vișine – Rețetă ușoară și delicioasă, ideală pentru ocaziile speciale

07 sept. 2025, 10:00,
Redacția BZI în Culinar

Această rețetă de ciocolată cu vișine oferă o combinație inedită între gustul intens al ciocolatei și prospețimea fructelor acrișoare, ce merită cu siguranță încercată.

Acest tort poate fi preparat în mai multe variante, fie mai aerat, fie mai cremos, ambele fiind deserturi spectaculoase pentru familie și prieteni, la ocaziile speciale și nu numai.

Rețeta de tort de ciocolată cu vișine

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de făină, de 6 ouă, de 200 grame de zahăr, de 200 grame de unt, de 200 grame de ciocolată neagră, de 1 plic de praf de copt, de 1 praf de sare, de 300 grame de vișine fără sâmburi și de 200 ml frișcă lichidă.

Începe prin a topi ciocolata împreună cu untul la bain-marie, amestecând continuu până când devine o cremă fină. Separat, bate ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă, după care adaugă făina cernută împreună cu praful de copt și sarea.

Crema de ciocolata se încorporează ușor, iar aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Pune-o la copt pentru aproximativ 35-40 de minute la 180 de grade Celsius, până când blatul trece testul scobitorii.

După ce s-a răcit, taie blatul în două foi. Pentru cremă, bate frișca lichidă până când se întărește, apoi amestec-o cu 100 de grame de ciocolată topită. Între cele două blaturi pune un strat de cremă și vișine, iar deasupra decorează cu frișcă, ciocolată rasă și câteva vișine întregi.

Rezultatul este un tort echilibrat, cu o aromă intensă de ciocolată și cu o prospețime aparte, oferită de către fructe. Află cum poți face și un tort cu blat umed și cremă de mascarpone.

O variantă mai cremoasă, cu mascarpone

Pentru această variantă vei avea nevoie de 250 grame de făină, de 5 ouă, de 150 grame de zahăr brun, de 150 grame de unt, de 100 grame de cacao, de 200 grame de ciocolată neagră, de 1 plic de praf de copt, de 400 grame de vișine fără sâmburi, de 250 grame de mascarpone, de 200 ml de smântână lichidă pentru frișcă și de 3 linguri de zahăr pudră.

Începe prin a amesteca ouăle cu zahărul brun până când obții o spumă, după care adaugă untul topit și ciocolata topită. Încorporează făina, cacaua și praful de copt, până când obții o compoziție densă, ce trebuie turnată în formă și coaptă la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40-45 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea, unde aceasta iese curată.

Pentru cremă, bate smântâna lichidă până devine frișcă, apoi amestec-o cu mascarponele și zahărul pudră, până obții o textură catifelată. După ce s-a răcit blatul, taie-l în trei foi, apoi unge-o pe fiecare cu cremă, adaugă vișinele scurse bine, iar la final îmbracă tot tortul în cremă și decorează-l cu încă câteva vișine și fulgi de ciocolată.

Această variantă este mai fină, mai cremoasă și mai potrivită pentru ocaziile mai speciale.

Fie că alegi varianta clasică sau cea mai cremoasă, acest tort de ciocolată cu vișine este un adevărat deliciu, ce merită cu siguranță încercat măcar o singură dată.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 decembrie 2025
10 decembrie 2025
Articole similare