Culinar

Tort de orez – O altfel de prajitura, numai buna de incercat

Publicat: 18 oct. 2019

Un desert care iti va aduce aminte de aromele din bucatarie bunicii: tort de orez cu caise uscate. Pregateste-l si tu!

Ingrediente:

  • 150 g orez
    1 l lapte
    zeama si coaja de la 1 portocala
    6-7 caise uscate
    2 oua
    80 g unt
    150 g zahar
    1 plic zahar vanilat
    2 linguri rom
    1 praf de sare
    1 lingura pesmet

Mod de preparare:

Pui orezul, ales si bine spalat, la fiert in apa clocotita. Dupa ce da in clocot, lasi 5 minute, scurgi apa si apoi clatesti orezul cu apa rece. Intre timp, pui caisele in apa cu rom sa se hidrateze.

Fierbi laptele cu un praf de sare si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, adaugi orezul oparit, 100 g de zahar, coaja de portocala, curatata de partea alba si lasi sa fiarba 15 minute. Scoti coaja de portocala si batonul de vanilie, iei vasul de pe foc, acoperi si lasi orezul sa absoarba tot laptele.

Cand orezul este caldut, adaugi untul, zeama de portocala, 4 caise macerate in prealabil in rom, taiate bucatele si cele 2 galbenusuri. Amesteci totul bine. La sfarsit adaugi albusurile batute spuma tare, pe care le incorporezi usor.

Torni compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu pesmet, si dai la cuptor aproximativ 60 de minute. Dupa ce scoti din forma, presari cu cristale de zahar cat e cald si garnisesti cu caise uscate intregi.



loading...

Adauga un comentariu