Prima pagină » Culinar » Tort fără zahăr pentru diabetici – Rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă, ce merită încercată

Tort fără zahăr pentru diabetici – Rețetă simplă, delicioasă și sănătoasă, ce merită încercată

29 sept. 2025, 09:00,
Redacția BZI în Culinar

Un tort fără zahăr pentru diabetici este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de un desert gustos, fără să își compromită sănătatea, de aceea, merită cu siguranță încercat.

Acesta este pregătit cu îndulcitori naturali, fructe sau ingrediente speciale, pentru a aduce echilibrul dintre plăcerea gustului și grija pentru nivelul glicemiei.

Rețeta de tort fără zahăr pentru diabetici

Pentru această variantă vei avea nevoie de 4 ouă, de 150 grame de făină integrală sau de ovăz, de 2 linguri de îndulcitor natural (eritritol sau stevia), de 1 linguriță de praf de copt și de esență de vanilie. Începe prin a bate albușurile spumă, apoi adaugă gălbenușurile, îndulcitorul și făina amestecată cu praful de copt.

Toarnă compoziția într-o tavă rotundă și pune-o la copt pentru aproximativ 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Pentru cremă, poți folosi un iaurt grecesc degresat sau mascarpone light, amestecat cu fructe de pădure pasate și îndulcitor natural.

Întinde crema peste blat, iar deasupra pune felii de kiwi, căpșuni sau zmeură. Această combinație este ușoară, răcoritoare și nu crește nivelul glicemiei brusc. Un sfat important pentru această rețetă este să folosești fructe proaspete sau congelate, dar nu din compot, întrucât acelea conțin de obicei zahăr adăugat.

Important de menționat este faptul că este indicat să folosești o tavă cu pereții detașabili și să lași tortul în frigider până a doua zi. Află cum poți face și un tort cu blat umed și cremă de mascarpone.

De asemenea, este recomandat să respecți cantitatea de îndulcitor, întrucât excesul poate provoca un gust artificial. Opțional, poți adăuga și 100 de grame de ciocolată pentru diabetici, zmeură pentru decor, 2 linguri de smântână, pastile de zaharină, suc de zmeură sau alte fructe neîndulcite.

Altă rețetă, cu cremă de ciocolată

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 200 grame de făină integrală, de 3 ouă, de 50 grame de cacao neîndulcită, de 100 ml de lapte vegetal, de 3 linguri de ulei de cocos, de 2 linguri de eritritol, de 1 linguriță de praf de copt și de 1 praf de sare.

Amestecă toate ingredientele foarte bine, apoi pune-le într-o tavă cu formă specifică și coace aluatul la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Pentru cremă, combină 200 de grame de brânză ricotta cu 150 grame de iaurt grecesc, 2 linguri de cacao și puțin îndulcitor natural.

Poți adăuga și puțin extract de vanilie pentru un gust mai fin. Întinde crema între straturile de blat, iar deasupra presară fulgi de ciocolată fără zahăr sau nuci mărunțite. Un truc util pentru această rețetă este să lași blatul să se răcească complet înainte de a pune crema, altfel aceasta se va înmuia prea repede.

În plus, dacă adaugi nuci sau migdale, acesteea vor crește valoarea nutritivă și va aduce un plus de textură. Află cum poți face și cel mai bun tort de ciocolată.

Un tort fără zahăr pentru diabetici este o alternativă excelentă pentru cei care vor să controleze nivelul glicemiei și să aibă parte de un desert delicios, de aceea, merită cu siguranță încercat.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2025
13 decembrie 2025