Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Tot ce trebuie să știți despre bufeuri!
Tot ce trebuie să știți despre bufeuri!

Tot ce trebuie să știți despre bufeuri!

27 sept. 2020, 15:42,
în Sanatate

Ce trebuie să știți despre bufeuri? Accident vascular cerebral, frisoane, transpirații: aceste lucruri se întâmplă de obicei la femeile aflate în postmenopauză. Vești proaste pentru femeile care suferă de uscăciune vaginală, transpirații nocturne, osteoporoză, creștere în greutate, tulburări de somn supărătoare, schimbări de dispoziție (iritabilitate) sau fluctuații ale libidoului ! Nu știm adesea cui se datorează inconvenientul bufeurilor. De asemenea, nu știm cum să le remediem. Iată deci tot ce trebuie să știți despre bufeuri, pentru a le face față!

Cauzele multiple ale bufeurilor

Acestea se datorează adesea dezechilibrului hormonal. În primul rând, hormonii feminini vă pot juca feste în timpul menopauzei, deoarece estrogenul vă reglează temperatura corpului. Aceste simptome neplăcute sunt, prin urmare, foarte frecvente la femeile care se apropie de 50 de ani, la scurt timp după oprirea menstruației.

Apoi, există sarcina care induce, de asemenea, o schimbare hormonală, deoarece femeia așteaptă un copil. Cancerul de sân le poate provoca și la unele femei din cauza chimioterapiei.

Hipertiroidismul și hipoglicemia pot provoca, de asemenea, transpirații, în special hipoglicemie. Pentru bărbați, scăderea testosteronului poate provoca și puncte fierbinți, numite andropauza.

Bufeurile pot proveni și din alergii sau un stil de viață prost, așa că trebuie să fii atent la dieta și la somn, pentru a avea o calitate a vieții mai bună. Acest lucru ajută la limitarea disconfortului, chiar și fără tratament hormonal.

Consecințele bufeurilor

În primul rând, oboseala se simte foarte mult. Se poate simți și răcirea, care se datorează schimbării bruște a temperaturii. Prin urmare, este foarte important să vă odihniți.

Soluții pentru remedierea bufeurilor

După cum am indicat anterior, calitatea vieții este esențială pentru a le atenua. Prin urmare, trebuie evitat consumul de alcool. Același lucru este valabil și pentru alimente: alimentele picante și alimentele nesănătoase, cum ar fi fast-food, nu sunt adecvate. O dietă echilibrată ajută să se facă față mai bine tulburărilor menopauzei în general, inclusiv bufeurilor.

Vă puteți baza și pe remedii naturale. Uleiul esențial de salvie și ceaiul de salvie sunt soluții naturale bine cunoscute, deși nu pentru femeile însărcinate și în cazurile de cancer hormonal dependent. Ceaiurile din plante de păducel sunt o alternativă excelentă. Valeriana sau ginsengul pot ajuta, de asemenea.

Apoi, a face un sport este foarte important pentru sănătatea ta, te va ajuta să faci mișcare și îți va permite să elimini toxinele. În cele din urmă, acupunctura, homeopatia sau chiar meditația vă pot ajuta să vă relaxați și să reduceți punctele fierbinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`