Sport

Tot mai jos! Cristi Ganea pleacă din nou de la Athletic Bilbao. Unde va evolua pentru restul sezonului

Publicat: 10 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tot mai jos Cristi Ganea pleacă din nou de la Athletic Bilbao. Unde va evolua pentru restul sezonului

Cristi Ganea (27 de ani) va pleca de la Athletic Bilbao în această iarnă, la CD Tenerife, în eșalonul secund din Spania, sub formă de împrumut. Conform EiTB Radio Euskadi, fundașul român și conducerea lui Bilbao au fost de acord cu propunerea grupării CD Tenerife, club care va suporta o parte din salariul apărătorului.
CD Tenerife ocupă locul 18 din 22 în Segunda Division, cu 22 de puncte acumulate în 22 de etape. În urmă cu trei zile, antrenorul lui Bilbao, Gaizka Garitano, a spus că îl va ceda sub formă de împrumut pe Ganea, care are nevoie de meciuri în picioare. În vară, Ganea va reveni la Bilbao, cu care mai are contract până în 2021.

Athletic are opțiunea să-i prelungească contractul până în 2022, însă e greu de crezut că acest lucru se va întâmpla. Rămâne de văzut ce randament va avea Ganea la Tenerife. În 2018, Ganea își vedea visul împlinit după ce a semnat cu Bilbao, însă aventura sa în țara Bascilor a fost un eșec total.

Cristi Ganea nu s-a impus la Bilbao

Împrumutat în 2019 la Numancia, Ganea a revenit la Bilbao în urmă cu șase luni, dar a continuat să stea pe tușă. În cei doi ani petrecuți în Spania, fundașul lateral a prins două jocuri oficiale în tricoul lui Athletic Bilbao, respectiv 17 partide pentru Numancia. Spaniolii au spus despre Ganea că nu face față la acest nivel, chiar dacă era văzut drept un fotbalist promițător.
Ganea a crescut în țara Bascilor, la Basaur, unde locuiesc părinții și sora sa și unde s-a format ca jucător la centrele de copii și juniori ale cluburilor Basconia și Indartsu. El a jucat apoi, la începutul carierei sale profesioniste, la formațiile spaniole Mallorca B și Santanyi. În România, Ganea a evoluat pentru ASA Târgu Mureș, CS Universitatea Craiova, Săgeata Năvodari, FC Brașov și Viitorul Constanța.

Adauga un comentariu