Local

Tot mai mulți cerșetori din Republica Moldova pe străzile din Iași. Fenomenul i-a îngrijorat pe oamenii legii, care au început să facă investigații: „Trebuie să vedem dacă nu sunt alte lucruri în spate”

Publicat: 18 dec. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Tot mai mulți cerșetori din Republica Moldova pe străzile din Iași. Fenomenul i-a îngrijorat pe oamenii legii care au început să facă investigații Trebuie să vedem dacă nu sunt alte lucruri în spate
Femeia cerșea în zona Bulevardului Socola și a strâns peste 200 de lei în ziua respectivă

Un fenomen îngrijorător prinde contur la Iași, mulți cerșetori din Republica Moldova apelează la mila cetățenilor. Polițiștii sunt foarte atenți la aceste situații, iar la cea mai mică suspiciune îi ridică pe cei vinovați

Chiar la sfârșitul săptămânii trecute, pe data de 15 decembrie, polițiștii locali au mai depistat o femeie de 23 de ani care cerșea pe Bulevardul Socola, în zona intersecției de la Cotnari. Când i-au verificat documentele, oamenii legii au descoperit că aceasta este din Republica Moldova, în contextul în care, în ultima vreme, tot mai mulți basarabeni au fost depistați la cerșit.

Cerșetorii din Republica Moldova, pe străzile din Iași

Tânăra de 23 de ani stă de obicei la intersecția de la Cotnari și se pune în genunchi la trecerile de pietoni, în speranța că va primi ceva sume de bani de la oameni. Când a fost prinsă de polițiști, aceasta avea 245 de lei, care au fost confiscați. De multe ori, cerșetorii sunt foarte atenți la polițiști, încercând să evite să fie prinși. În ultima vreme, tot mai mulți basarabeni au fost prinși la cerșit în Iași. Unii dintre ei stau în oraș, iar alții vin pentru câteva zile, după care pleacă înapoi în țara unde au domiciliul.

„Numita G.E., de 23 de ani, din Republica Moldova, a fost depistată de către lucrătorii Serv. 5 Poliție Locală, în zona Bd. Socola, în timp ce apela la mila publicului. A fost sancționată conform Legii nr.61/1991 și ridicată în vederea confiscării suma de 245 de lei, fiind îndrumată către domiciliu”, au transmis reprezentații Poliției Locale.

Polițiștii au început să facă investigații

Văzând că sunt tot mai multe cazuri asemănătoare, agenții de poliție se gândesc la ce e mai rău. Astfel, au început să facă mai multe investigații pentru a stabili cauzele acestui fenomen și cum ar putea fi el oprit. De asemenea, cetățenii sunt încurajați să nu mai ofere bani cerșetorilor, pentru a descuraja oamenii să apeleze la astfel de mijloace.

„Sunt aceleași încercări, apelează la mila trecătorilor în speranța că vor reuși să primească ceva. În anii trecuți nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații, în care mai mulți cerșetori să vină din Republica Moldova. Vom face investigații să vedem dacă nu sunt alte lucruri în spate, să nu avem de a face cu vreo rețea de exploatare, de trafic de persoane. Totuși, nu putem spune nimic concret acum, pentru că nu avem încă toate informațiile”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali din Iași au depistat mai mulți cerșetori din Republica Moldova în ultima lună. Oamenii legii sunt foarte atenți în acestă perioadă și le recomandă cetățenilor să nu încurajeze fenomenul.

Comentarii
  • Sant peste tot cersetori moldoveni ! Vineri 15 decembrie ac ora 18 am dat o haina la curățat , in curatatoria din parcarea kaufland Pacurari ! Cand am mers catre masina un tip la cca 30-35 ani inalt blond imbracat bine cu accent moldovenesc m-a abordat spunandu-mi ; „dă sî nii zăși lei sî ieu o pâni” !!! De la 1 leu au sarit la zece! Bineînțeles ca nu i am dat dar ,, m-a condus” pana la mașina, !!!!

  • Pe langa asta Rog politia locala sa verifice constant statiile taxi si sa le elibereze .In special copou .Sa pot lua si eu un taxiu din stație .

  • Reglementati cantatul pe strazi, cu cutia in fata. Este o forma de abuz la adresa celorlalti, ce locuiesc in blocuri. Pe mine nu un cersetor ce-ti sopteste o minciuna ma deranjeaza, ci urlatul cu boxa activa pentru bani.

Adauga un comentariu