Eveniment-Social

Toți cercetătorii și istoricii din Iași sunt provocați științific de Academia Română! Este vorba despre un proiect spectaculos

Publicat: 11 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Toți cercetătorii și istoricii din Iași sunt provocați științific de Academia Română Este vorba despre un proiect spectaculos

Istoricii din Iași sunt provocați științific de Academia Română. Este vorba despre un proiect spectaculos. Concret, Academia Română și-a asumat ca proiect fundamental de cercetare în perioada următoare publicarea unei noi „Enciclopedii a istoriografiei românești”

Toți cercetătorii și istoricii din Iași sunt provocați științific de Academia Română. Este vorba despre un proiect spectaculos. Concret, Academia Română și-a asumat ca proiect fundamental de cercetare în perioada următoare publicarea unei noi „Enciclopedii a istoriografiei românești”. Dorința Academiei Române și a Secției de Știinte Istorice și Arheologie este ca lucrarea să-i cuprindă pe istoricii reprezentativi din universități, din institutele și centrele de cercetare ale Academiei Române, muzee, arhive, direcții pentru cultură, culte și patrimoniu, învățământul preuniversitar. Sunt vizați și cei din centrele de cercetare ale instituțiilor eclesiastice sau din alte instituții specializate în cercetarea Istoriei românilor și universale, precum și cercetători independenți.

Mesaj transmis de directorul Institutului „A.D. Xenopol” Iași

În acest context, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, director al Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași transmite un mesaj, pe acest plan, tuturor celor interesați și de specialitate din Iași. „Facem apel la dumneavoastră pentru a ne ajuta cu CV-urile și listele de lucrări ale tuturor colaboratorilor aflați în activitate, dar și ale celorlalți trecuți în veșnicie. Lista lucrărilor va cuprinde selectiv, după caz, cărți de autor sau volume în colaborare, ediții critice de izvoare istorice, volume editate sau coordonate, studii publicate în reviste sau volume colective, referințe bibliografice. De asemenea, suntem interesați de cooptarea unor autori și colaboratori în redactarea unor voci ale Enciclopediei. Metodologia întocmirii vocilor Enciclopediei va fi comunicată în timp util. Documentele respective și întreaga corespondență vă rugăm să ni le trimiteți în format electronic pe adresa Institutului de Istorie «A.D. Xenopol»: [email protected] sau pe adresele domnilor Mihai Ceaușu, prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, decan al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, respectiv Alexandru Istrate”, precizează universitarul și istoricul Cliveti.

Adauga un comentariu