Local

Toți polițiștii locali din Iași vor fi testați psihologic și trebuie să demonstreze că pot folosi armament

Publicat: 12 sept. 2020
Polițiștii locali din Iași vor fi testați psihologic pentru a demonstra că au capacitatea de a folosi armament
Polițiștii locali ieșeni trec printr-o testare psihologică și trebuie să demonstreze că au capacitatea de a folosi armament

Poliția Locală Iași va testa psihologic toți angajații pentru întocmirea fișelor de aptitudini. Cei peste 300 de polițiști locali trebuie să demonstreze că au capacitatea de a folosi armament sau să folosească autovehiculele instituției în cazuri de urgență

Conducerea Poliției Locale Iași a decis ca toți angajații instituției aflate în subordinea municipalității să fie testați psihologic. Astfel, toți polițiștii locali ieșeni vor trebui să demonstreze că au capacitatea de a folosi armament sau să intervină ca factor decizional în situații de urgență. Pentru testarea celor peste 300 de salariați, Poliția Locală Iași a lansat o procedură pentru a găsi un specialist care să ofere „servicii de evaluare psihologică, necesare întocmirii fișelor de aptitudini ale salariaților Poliției Locale Iași, pentru perioada 2020-2021”.

Astfel, ar urma să fie evaluați minimum 15 salariați care fac parte din personalul de conducere, dar și minimum 312 salariați care fac parte din personalul de execuție al Poliției Locale Iași.

„Obiectul contractului îl reprezintă prestarea de servicii privind evaluarea și consilierea psihologică a salariaților, pentru controlul medical periodic și situațiile prevăzute de legislația în vigoare (armament, factor decizional, ture de noapte, conducător auto pentru autovehiculele instituției etc.) pe categorii de personal/meserii/activități desfășurate și riscuri corespunzătoare”, precizează reprezentanții Poliției Locale Iași.

Costul pentru testarea psihologică a unui polițist local este de 30 lei

Pe lângă procedurile obișnuite de testare psihologică se va realiza și o consiliere psihologică a salariaților Poliției Locale Iași în contextul situației epidemiologice generată de virusul SARS-COV-2.
Persoana fizică sau juridică care va face evaluarea polițiștilor locali va primi pentru aceste servicii 9.810 lei, respectiv 30 lei pentru fiecare persoană evaluată. Acesta trebuie să își planifice și să efectueze evaluarea psihologică a celor peste 300 de polițiști locali ieșeni astfel ca, până la data de 25 octombrie 2020, să se elibereze avizele pentru întocmirea Fișei de aptitudini.

Poliția Locală Iași a împlinit 20 de ani de la înființare anul acesta, iar mulți angajați au fost depistați pozitiv cu Sars-Cov-2 pe parcursul lunii iulie. Toți angajații instituției din subordinea Primăriei Iași sunt testați periodic pentru a se stabili dacă sunt infectați sau nu cu noul coronavirus. Purtarea măștii de protecție și a mănușilor este obligatorie pe tot timpul programului de lucru pentru polițiștii locali. În perioada Stării de Urgență cauzate de COVID-19, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei în perioada respectivă.

Comentarii
  • Deja au arme, de foarte mulți ani, și nu s-au împușcat între ei, dar mai ales nu s-a sinucis nici măcar unul, în comparație cu cadrele militare sau MAI!

  • Așteptăm cu interes audierile pe care le va face dna_ul ,cu privire la șpăgile pe care le primesc acești bravi polițiști de prin piețe,a se verifica in mod special rulota de la intrarea in piața Alex.(la nea Mihai,mai exact)….

Adauga un comentariu