Local

Toţi profesorii din Iași vor intra în grevă timp de două ore! Ce se întâmpla cu elevii

Publicat: 19 ian. 2022
un profesor într-o sală de curs
Profesorii din Iași protestează pentru că salariile nu au fost majorate așa cum o arată o lege

Se anunță proteste de amploare în județul Iași dar și în toată România. Profesorii vor intra într-o grevă de avertisment timp de două ore. Așadar, cadrele didactice vor protesta miercuri, între orele 11.00 – 13.00. Elevii vor fi afectaţi de această acţiune.

Profesorii de pe raza judeţului Iași vor intra la orele pe care le au dar nu vor preda nimic timp de două ore. Nu este prima formă de protest organizată de profesorii din România.

Profesorii din Iași vor intra în grevă pentru două ore

Așadar, pe raza judeţului Iași, profesorii vor intra la orele pe care le au în intervalul de timp 11.00 – 13.00 dar nu vor preda. Aceștia organizează forma de protest menţionata mai sus din mai multe motive. În urmă cu câteva zile, președintele USLIP Iași, Laviniu Lăscusta dezvăluia faptul că Legea 153 din 2017 ce prevedea o majorare salarială de 16 procente pentru cadrele didactice nu este aplicată:

”Urmează o nouă acțiune de pichetare a sediului Guvernului României și a sediilor Partidului Social Democrat (PSD), respectiv Partidul Național Liberal (PNL) din Capitală. Participă reprezentanții salariaților din învățământ din toată țara. Avem aceleași revendicări ca și până acum, deoarece nu s-a schimbat nimic. Legea 153 din 2017, care prevedea o majorare de 16 procente, nu a fost aplicată și am primit o creștere de doar 4 la sută, ceea ce înseamnă o majorare de maximum 60 de lei”, a punctat prof. Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași, pe data de 14 ianuarie 2022.

Nu este prima acțiune de protest intentată de profesorii din Iași

Vă aducem aminte faptul că profesorii din Iași nu se află la prima acțiune de protest. În urmă cu câteva luni, profesorii și-au arătat nemulțumirea despre faptul că există lacune asupra metodologiei de testare împotriva COVID-19 în școli.

„Prin prezenta vă anunţăm că USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iaşi intenţionează să organizeze pichetarea Prefecturii Iaşi, luni, 22.11.2021, între orele 13.00 – 14.00, cu un număr de aproximativ 30 de persoane. Această acţiune este motivată de faptul că Ministerul Sănătăţii a transferat în responsabilitatea personalului didactic realizarea diagnosticării cu ajutorul testelor rapide a infectării cu SARS – COV – 2 a elevilor. (…) explica într-un comunicat USLIP Iași.

Totuși, profesorii au anulat protestele pentru că între timp metodologia s-a schimbat.
Adauga un comentariu