Magazin

Totul despre branzeturi proaspete

Publicat: 27 mai 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Totul despre branzeturi proaspete
1

Se stie dintotdeauna ca romanii sunt mari consumatori de branzeturi: peste 94% din ei consuma in mod frecvent peste trei sortimente diferite de branza. In ceea ce priveste preferintele acestora, sunt destul de variate. Daca unii prefera branzeturile proaspete, altii opteaza pentru branzeturile tari sau usoare. Cele mai apreciate raman branzeturile proaspete cum ar fi: branza de vaci, ricotta, mascarpone, mozzarella, telemeaua de vaca, oaie si capra. Raionul de lactate a magazinului Selgros prezinta o gama diversa de produse proaspete, aduse de la producatorii autohtoni. Gama de branzeturi proaspete este atent selectionata, iar produsele intrunesc toate calitatiile necesare unui consum echilibrat si unei alimentatii sanatoase. Pentru a vedea oferta de branzeturi proaspete, click aici!

Bogata in calciu si grasimi benefice pentru organism, branza este unul dintre cele mai complexe alimente ce se prepara din lapte. In lume exista peste 650 de tipuri de branzeturi, dintre care cele mai multe sunt preparate din lapte de vaca.
In functie de tipul de lapte din care sunt preparate, continutul de grasimi, consistenta, procesul de fabricatie, de invelis, intrebuintare si tara de origine, branzeturile se clasifica in mai multe categorii. Marii consumatori opteaza pentru branzeturile proaspete si cu un continut mediu de grasime.

Cu cea mai mare incidenta de consum raman:
Branza de vaci: este o importanta sursa de calciu, fosfor, proteine si vitamina B. Din cauza continutului scazut de grasime, intre 0-3% branza slaba de vaci si sub 7% branza grasa, este inclusa in dietele celor care vor sa piarda in greutate. Branza de vaci se obtine prin fermentatie mixta, lactica si enzimatica. Acest aliment are un continut ridicat de proteine aflate sub o forma usor digerabila, si un continut ridicat de saruri minerale, in special calciu care contribuie in mod deosebit la starea de sanatate a organismului.

Ricotta este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza, din cheagul laptelui dupa separarea zerului, la fel ca si urda. In italiana, ricotta se traduce ca refiert, pentru ca zerul a fost tratat termic. Branza se fabrica din zerul ramas dupa fabricarea branzei mascarpone sau provolone, in timp ce urda se fabrica din zerul ramas de la fabricarea casului. Ricotta este alba la culoare si are un gust delicat si un continut scazut de grasime.

Mascarpone este produs din smantana laptelui de vaca si are o textura fina, cremoasa, se aseamana cu o budinca cu un gust usor dulce. Acest sortiment de branza are un continut de grasime de aproximativ 70%.

Mozarella este unul dintre cele mai indragite sortimente de branza realizate de italieni. Cel mai des intalnit sortiment de mozzarella este cel produs din lapte de vaca, cunoscut in italiana sub numele de fiordilatte. Aceasta varianta este folosita pentru pizza. Mai exista sortimentul produs din lapte de bivolita, un sortiment de calitate superioara numit mozzarella di bufalla.

Telemeaua este un sortiment de branza romaneasca, produsa din lapte de vaca, oaie sau capra. Se aseamana cu feta greceasca, fiind de obicei sarata si cu un continut de grasime de 25%, iar de apa de 50%. Branza parcurge o perioada de maturizare in saramura, unde se poate pastra mai multe luni.

Selgros Iasi
Produse alimentare si nealimentare
Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,700711, RO
Tel: 0232 306 000
Fax 0232 306 199

Adauga un comentariu