WoW!

Totul despre parodontoză. Ce trebuie să faci

Publicat: 17 feb. 2020

Gingivita este cea mai ușoară formă a paradontozei. Gingivita netratata poate avansă la parodontita, la care există mai multe grade. Parodontita agresivă apare la persoanele care au boli ale gingiilor, dar par a fi sănătoşi sau cel puţin nu au nici o altă boala pe care medicina convenţională a considerat-o cauza de parodontita. Parodontita cronică include inflamaţia ţesuturilor de susţinere a dinţilor mergând până la pierderea dinţilor. Necrotizanta bolii parodontale este o infecţie gravă în ţesuturile gingivale, în ligamentele parodontale şi în oase.

În toate celelalte cazuri de boli ale gingiilor, gingiile pot fi vindecate într-o săptămână chiar în câteva zile. Fiind o boală care cauzează parodontoza, boala în sine trebuie să fie remediata pentru a repara gingiile, iar gura trebuie să fie adusă la un nivel mult mai ridicat de sănătate utilizând următoarele practici, indiferent de celelelate afecţiuni cronice de sănătate. Pentru orice persoană care a suferit o obturare a canalelor radiculare sau care are plombe de metal, următoarele proceduri trebuie urmate pe termen nelimitat.

Dinţii pot fi mai sănătoşi, dacă se aplică aceleaşi reguli. Atâta timp cât ei sunt acolo şi nu sunt complet plini de material de umplutură, există speranţă pentru ei, chiar şi pentru cei cu smaltul epuizat.

Pierderea smaltului dinţilor începe cu dieta. Mâncărurile acide conduc la deteriorarea dinţilor inclusiv pierderea smaltului, practic a elementului de apărare a dinţilor. O nutriţie corectă îţi poate repara gingiile , restul corpului rămânând sănătos.

Legumele organice, proaspete sunt cea mai importantă parte a dietei noastre. Fructele sunt un al doilea factor la fel de important. Orice alt tip de alimente vin în completare pe locul trei. Elimină alimentele rafinate, prelucrate. Zahărul rafinat, lichidele acidulate, sunt atât de acide încât extrag literalmente mineralele şi vitaminele din dinţi şi gingii.

Nu fumaţi. Fumatul introduce o concentraţie foarte mare de radicali liberi şi carbon în gura provocând reacţii chimice, ce vor avea ca efect deteriorarea celulelor şi epuizarea stratului de vitamine şi minerale din gură.

Mesteca usturoi. E neplăcut însă merita pentru o sănătate a gurii de invidiat. Consumă usturoi regulat, fie simplu, fie în salate , secretul consta în mestecarea lui cu gura deschisă iar respiraţia sa se facă tot pe gură.

Bolile interne. Orice infecţie este în gura ta, este şi în intestine, şi de asemenea se prelinge în fluxul sanguin. Aşa că vindecă-ţi bolile interne ca să ai o sănătate bună a cavităţii bucale.

Încearcă ulei de nucă de cocos. Acesta te va ajuta să elimini microbii care se acumulează în cavitatea bucală, şi totodată a întregului organism. Clăteşte gura dimineaţa cu acest ulei şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Foloseşte aţa dentară. Chiar şi atunci când ai gingiile inflamate, chiar dacă sângerează, folosirea atei dentare nu face altceva decât să grăbească vindecarea.Ori de câte ori există infecţie, exista aproape întotdeauna candida şi bacterii rele (ceea ce înseamnă că ne fac rău ). De aceea trebuie utilizat acest ulei, tocmai pentru a scăpa de ele.

Fă-ți propria pastă de dinți!

Apa de gură şi pastă de dinţi pe care cei mai mulţi dintre noi o folosim este sub orice critică. Pe lângă fluorul care-l conţine, şi multe alte chimicale complet nefolositoare, costa şi destul de mult şi în plus…nu te ajută cu nimic. Aşa că, mesteca usturoi (aşa cum am menţionat mai sus) şi executa un periaj cu sare de mare. Vei vedea că această procedură va face de 100 de ori mai bine decât orice pastă de dinţi cumpărată din magazine, fie şi cea din magazinele naturiste.

Pentru parodontita cronică foarte gravă, sau doar pentru a avea o sănătate a cavităţii bucale de invidiat, încearcă cele relatate mai sus şi vei observa cum în numai câteva zile, ameliorările nu vor întârzia să apară.

Adauga un comentariu