Actualitate

Totul despre vise și o corectă interpretare a lor. Ce semnificație au cele care se repetă regulat

Publicat: 08 iul. 2021
vise interpretare
Visele conțin anumite mesaje pe care creierul ni le transmite cu regularitate şi pe care n-ar trebui să le trecem cu vederea

Atunci când vine vorba de vise, accentul ar trebui să cadă pe interpretare, deoarece doar astfel am putea înțelege semnificația lor. În linii mari, visele reflectă, asemenea unei oglizi, anumite situații cu care ne confruntăm în viața reală. Dar, totodată, ele dar pot include anumite fantezii sau temeri preluate din cărți, filme și chiar jocuri pe calculator. Așadar, o corectă interpretare a lor poate fi făcută doar dacă ați avut un somn adânc și liniștit.

De cele mai multe ori avem tendinţa de a ignora visele şi de a nu le da nicio interpretare. Și totuși, există anumite mesaje pe care creierul ni le transmite cu regularitate şi pe care n-ar trebui să le trecem cu vederea. Ne referim aici tocmai la visele recurente, adică cele care se repeta la un interval regulat (noapte de noapte, săptămânal sau o dată pe lună. Aceste vise pot sublinia o slăbiciune, o teamă sau chiar o incapacitate personală de a controla ceva din viaţa reală.

Vise pline de semnificații – ce interpretare le putem da

Atunci când vine vorba de interpretarea sau tălmăcirea viselor este foarte important să ne amintim cât mai multe detalii despre acesta. Și totuși este binecunoscut faptul că nu reușim să ne amintim decât o mică parte a visului. Aceste succesiuni de imagini, emoții, sunete și idei apar de obicei în timpul somnului REM. Tocmai aceasta face ca persoana care visează să considere acele evenimente ca fiind reale.

Cu timpul, oamenii au realizat că în visele lor apar multe semnificații și înțelesuri care îi vizează direct. Iar prin corecta înțelegere a viselor noastre putem deveni conștienți de anumite sentimente, gânduri și valori personale. În acest sens ne putem referi și la cazurile celebre ale unor artiști, oameni de știință sau gânditori care au fost inspirați de visele lor în actul creației.

În altă ordine de idei, multe dintre visele noastre ne transmit la trezire o anume stare de teamă sau anxietate. Și ne referim aici fie la visele în care esti urmărit de o persoană sau de către o vietate. Unul dintre acestea este visul cu privire la șerpi, care poate avea o mulțime de conotații. Astfel, toate aceste temeri resimțite ar trebui să ne pună în gardă deoarece poate avea legătură cu provocări și sentimente cărora trebuie să le faci față în viața cotidiană.

Cele mai comune vise repetitive

Revenind la celălalt aspect, și anume al viselor recurente, unul dintre acestea este cel cu privire la căderea unui dinte. Trebuie știut însă că acest gen de vis nu are nicio tentă negativă. Și aceasta deoarece nu te paşte nicio primejdie. Dintele simbolizează de fapt capacitatea ta de comunicare. O altă manifestare subconștientă din timpul somnului, care se repetă, este cea în care eşti urmărit. Culmea, acest tip de vis care se repetă este cel mai comun în cazul femeilor.

Însă mesajul pe care îl transmite este că n-ar trebui să mai fugi de probleme, ci să le confrunţi pentru a scăpa de ele. Și nu în ultimul rând, partenerul care te înșală pare a ocupa primul loc în rândul viselor recurente când vine vorba și de bărbați, și de femei. Însă chiar dacă este un vis deranjant, se știe că foarte puţin parteneri şi-au căutat şi în realitate fericirea în afara căminului conjugal. Însă mesajul transmis este altul, și anume că ai nevoie de mai multă atenție din partea partenerului tău. Așadar, toate aceste vise ar trebui să beneficieze de o corectă interpretare pentru a le putea înțelege adevărata semnificație.

Comentarii
  • În opinia mea, (mai bine zis din propria-mi experiență) visele recurente, apar atunci când, fie intuiția ta foarte puternică, fie divinitatea, vrea să te avertizeze că urmează să ți se întâmple ceva negativ și foarte marcant.
    În adolescență am visat fix pe o perioadă de 7 nopți, că traversam o autostradă semi-iluminata; de fiecare dată mergeam în locuri diferite: magazin, cimitir, la plimbare, .. și în a șaptea seară o femeie îmbrăcată în negru se postase în mijlocul autostrăzii și mă striga
    să vin repede către ea. Pe partea cealaltă de autostradă a apărut un bărbat cărut înconjurat de o lumină puternică care mi-a făcut semn să stau unde mă aflu, și mi-a spus că mă pot înșela.
    Deja eram tulburată pentru că visul se tot repeta, și m-am trezit foarte bulversată. În ziua respectivă am avut un accident de mașină, și s-a întâmplat la 20 de minute după ce îi spusesem persoanei de la volan să conducă cu prudență, totodată povestindu-i visul meu. Când cineva care te iubește, știe ce urmează să ți se întâmple, găsește o cale de a încerca să te salveze.

Adauga un comentariu