Local

Trafic de influență, la RAR Iași și Vaslui! Sute de euro, pentru promisiunea unor ITP-uri măsluite 

Publicat: 28 iul. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Trafic de influență la RAR Iași și Vaslui Sute de euro pentru promisiunea unor ITP-uri măsluite 
Un bărbat va fi nevoit să dea explicații în instanță, după ce a fiost acuzat de trafic de influență 

Un individ suspectat de trafic de influenţă ce are legătură cu RAR Iaşi şi RAR Vaslui va fi nevoit să dea explicaţii în instanţă. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe bărbat, sub acuzaţia amintită. Conform anchetatorilor, individul solicita diverse sume de bani de la doritorii de ITP-uri măsluite

Un ieșean suspectat de trafic de influenţă ce are legătură cu RAR Iaşi şi RAR Vaslui va fi nevoit să dea explicaţii în fața magistraților. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis ieri în judecată pe bărbat, sub acuzaţia amintită.

Conform anchetatorilor, individul solicita diverse sume de bani de la doritorii de ITP-uri măsluite. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Scandal de trafic de influență, la RAR Iași și Vaslui!

Astfel, procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui individ pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă.

„În fapt, în cursul lunilor ianuarie şi februarie 2021, inculpatul a pretins şi primit sumele de 650 de lei şi 300 de euro, în mod direct, pentru sine şi pentru alţii, de la o persoană, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor publici –  ingineri auto din cadrul Registrului Auto Român (RAR) – reprezentanţele Iaşi şi Vaslui, asupra cărora a promis că va interveni şi îi va determina să îndeplinească acte contrare îndatoririlor de serviciu, constând în efectuarea inspecţiei tehnice periodice cu un rezultat pozitiv, de admitere, prin certificarea încadrării unui autoturism în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei”, au precizat ieri anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Tot mai multe probleme semnalate la RAR

Oamenii legii au mai subliniat faptul că această cauză penală a fost constituită pe baza unui denunţ înregistrat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Iaşi. Ulterior, anchetatorii ieșeni au demarat cercetările și au ajuns la principalul suspect. Acesta a fost săltat și dus la audieri. Mai apoi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au decis trimiterea sa în judecată, sub acuzația de trafic de influență.

De altfel, în ultimii 5 ani, au fost semnalate tot mai multe astfel de situații în ceea ce privește activitatea RAR Iași sau RAR Vaslui. În urma unor denunțuri asemănătoare, procurorii și polițiștii au efectuat mai multe percheziții. Zeci de persoane din Iași au fost duse la audieri, cercetate, trimise în judecată sau chiar condamnate din pricina unor acuzații similare.

Acum, a ieșit la iveală un alt caz de acest gen, cu un nou scandal de trafic de influență, la RAR Iași și Vaslui, sute de euro fiind achitate pentru promisiunea unor ITP-uri măsluite.

Comentarii
  • Mda, cum uită careva tabla împărțirii,cum se descoperă apa caldă și mersul pe jos. Cică au mai fost probleme, condamnări,etc. Așa și? Vor fi in continuare, mult și bine.

  • Praf in ochi pentru prostime. Nu se va intimpla nimic cum nici la Iasi nu s-a intimplat nimica. Vasiliu Ionica, Iuroaia Dan si Matcaboja sunt bine merci si isi vad de treaba la RAR in continuare

  • S-au dat, se dau si se vor da in continuare spagi grase la RAR! Nimic nu se schimba, pentru ca DNA-ul nu-si face treaba acolo. Functioneaza vreo statie ITP fara sa dea bani sefilor de la RAR?

  • Sau functioneaza vreun autobuz in stare pefecta fara sa dea spaga la ITP, RAR, ARR? A se vedea sicriele pe roti ale transportatorilor si burtile grase ale inspectorilor ARR

Adauga un comentariu