Prima pagină » International » Tragedie de neimaginat! Bebeluș sfâșiat și ucis de doi pitbulli
Tragedie de neimaginat! Bebeluș sfâșiat și ucis de doi pitbulli

Tragedie de neimaginat! Bebeluș sfâșiat și ucis de doi pitbulli

22 apr. 2024, 17:58,
BZI.ro, în International

Un bebeluș a fost atacat și ucis de doi câini agresivi. Mama a fost și ea rănită. Băiețelul, care avea doar 15 luni, a fost ucis de doi pitbulli.

Tragedie în această dimineață la Eboli, în provincia Salerno, unde un copil de 15 luni a fost ucis de doi pitbuli; mama copilului a fost și ea rănită. Potrivit unei prime reconstituiri a evenimentelor, în dimineața zilei de luni, 22 aprilie, copilul a fost atacat de cei doi pitbulli, care l-au sfâșiat.

În încercarea de a interveni, mama copilului a fost și ea rănită, dar viața ei nu este în pericol. Potrivit informațiilor, copilul se afla în grădina casei sale, în Campolongo, și ar fi fost în brațele unui unchi, când a fost atacat de cei doi câini, care ar fi aparținut unui prieten al familiei.

Bebelușul era în brațele unchiului, când câinii unui prieten i-a atacat

Serviciile de urgență s-au deplasat la fața locului, dar, în ciuda încercărilor de a-l resuscita, tot ce au putut face a fost să declare moartea copilului. Cazul este investigat de carabinierii companiei Eboli, care lucrează pentru a reconstitui dinamica celor întâmplate.

Și Codacons (n.r. Coordonarea asociațiilor pentru apărarea mediului și a drepturilor utilizatorilor și consumatorilor) a intervenit în legătură cu tragedia de la Eboli, solicitând măsuri urgente pentru a proteja siguranța cetățenilor. „Indiferent de educația pe care i-o dă cineva animalului de companie, este unanim recunoscut faptul că unele rase, de exemplu pitbull sau rottweiler, datorită caracteristicilor lor fizice deosebite (putere, robustețe, dinți), pot provoca leziuni letale în cazul unei mușcături. Tocmai din acest motiv și, evident, fără a demoniza animalele, solicităm de mult timp o licență obligatorie pentru cei care dețin câini deosebit de puternici și potențial periculoși’, a declarat Codacons.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *