Local

Tragedie evitată la secundă pe ruta Iași – Vaslui! Călătorii au sărit la timp, înainte ca microbuzul să ia foc. Emanuel Arcip, patronul Fya Trans, are vânzări de 1 milion de euro pe an – FOTO/VIDEO

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie evitată la secundă pe ruta Iași - Vaslui Călătorii au sărit la timp înainte ca microbuzul să ia foc. Emanuel Arcip patronul Fya Trans are vânzări de 1 milion de euro pe an - FOTOVIDEO
Emanuel Arcip deține o flotă de microbuze care a pus probleme în trafic. Un autovehicul a luat foc în timp ce erau transportați pasageri

Microbuzele societății Fya Trans au provocat probleme pe traseul Iași – Vaslui. Mijlocul de transport a luat foc în timp ce se deplasa prin localitatea Poieni, din Schitu Duca. Patronul Emanuel Arcip a avut încasări de aproape 7 milioane de euro în ultimii ani

O tragedie putea să aibă loc ieri, în satul Poieni, comuna Schitu Duca, din județul Iași. Un microbuz ce aparține companiei de transport Fya Trans a luat foc în mers, în timp ce erau transportați 6 pasageri, pe ruta Iași – Vaslui. Dacă șoferul nu ar fi simțit pericolul, incidentul se putea transforma oricând într-o tragedie. Călătorii au fost evacuați rapid și preluați de alt microbuz al companiei. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), care au stins incendiul. Între timp, sunt semne de întrebare privind starea tehnică a microbuzului, dacă avea revizia tehnică efectuată la zi. Șoferul de pe microbuz spune că a fost pentru prima dată martorul unui astfel de incident.

„A venit un nor de fum, am oprit și am deschis capota, moment în care au izbucnit flăcările. Aveam șase pasageri în microbuz. N-am mai văzut așa ceva. Oamenii au coborât repede. Am anunțat patronul și a venit altă mașină. Revizia era făcută, nu știu de la ce a luat foc”, a declarat Cristian Ploaie, șoferul de pe microbuzul marca Mercedes Sprinter.

Și în anii trecuți au fost incidente cu microbuze care au luat foc pe drumurile din județul Iași.

Patronul Fya Trans este un personaj discret în lumea transportatorilor din Iași

Firma de transport persoane este condusă de afaceristul Paul Emanuel Arcip, zis și Manu. În mediul transportatorilor este cunoscut ca un personaj discret, care stă în chirie într-un apartament din zona Gării, deși și-ar permite alt stil de viață, tocmai pentru a nu atrage atenția. Conform datelor financiare publice, în perioada 2013 – 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 35 de milioane de lei, adică 7 milioane de euro.

„Vă stăm la dispoziție pentru circuite în țară și străinătate, business transport, team-building, transferuri aeroport, excursii școlare, evenimente speciale”, sunt ofertele firmei de transport cu agenții deschise în Iași, Vaslui, Roman, Pașcani și Piatra Neamț.

Ultimele date arată că firma Fya Trans SRL a înregistrat un număr de 46 de angajați. Emanuel Arcip mai are calitatea de asociat alături de soția Anca în societatea Klaxkar International SRL, care are ca obiect de activitate modernizarea microbuzelor (interioare, exterioare). Apelat telefonic, Emanuel Arcip nu a putut fi contactat pentru a comenta incidentul din trafic.

Și patronul firmei de transport Intersaam locuiește într-un apartament

Considerat cel mai mare transportator din Iași, Constantin Samson, administratorul societății Intersaam SRL, în ciuda veniturilor consistente, locuiește într-un apartament din cartierul CUG. În trecut, în această zonă a amenajat și baza de unde plecau toate microbuzele folosite pentru transportul interjudețean și intrajudețean de persoane. Nevoit să-și mute afacerea, în 2018, Constantin Samson a făcut o investiție importantă. A cumpărat 1,5 hectare de teren, unde a amenajat noua bază a firmelor de transport din portofoliu. Investiția este pe măsură, fiind estimată la aproximativ 2 milioane de euro. Noua bază a fost amenajată departe de ochii curioșilor, pe DN 28, în apropierea amplasamentului unde a funcționat fabrica Avicola. În incinta bazei a construit și un foișor cu costuri amețitoare. Apropiații omului de afaceri spun că a cheltuit în jur de 80.000 de euro.

Adauga un comentariu