Titlurile zilei

Milionarul de la bloc! Imagini cu imperiul lui Constantin Samson, regele transporturilor din Iași! Numai foișorul a costat 80.000 de euro – FOTO/VIDEO

Publicat: 25 nov. 2020
Transportatorul ieșean Constantin Samson a investit milioane de euro în baza de lângă fosta fabrică Avicola Iași. A cheltuit 80.000 de euro numai pe construirea unui foișor. Companiile omului de afaceri ocupă podiumul din transportul local
Sediul firmei de transport a omului de afaceri Constantin Samson, de lângă fosta fabrică Avicola

Constantin Samson este cel mai mare transportator din Iași. În urmă cu câțiva ani a investit milioane de euro în înființarea unei noi baze, în apropierea fostei fabrici Avicola. Din cauza pandemiei, omul de afaceri este dipus să vândă microbuzele din flotă

Considerat cel mai mare transportator din Iași, Constantin Samson, în ciuda veniturilor consistente, locuiește într-un apartament din cartierul CUG. În trecut, în această zonă a amenajat și baza de unde plecau toate microbuzele folosite pentru transportul interjudețean și intrajudețean de persoane. Nevoit să-și mute afacerea, în 2018 Constantin Samson a făcut o investiție importantă. A cumpărat 1,5 hectare de teren unde a amenajat noua bază a firmelor de transport din portofoliu. Investiția este pe măsură, fiind estimată la aproximativ 2 milioane de euro. Noua bază a fost amenajată departe de ochii curioșilor, pe DN 28, în apropierea amplasamentului unde a funcționat fabrica Avicola. În incinta bazei a construit și un foișor cu costuri amețitoare. Apropiații omului de afaceri spun că a cheltuit în jur de 80.000 de euro.

„Acolo a investit mulți bani. Tot timpul a avut. Este unul dintre cei mai discreți afaceriști din domeniu. Acolo și-a amenajat un service și baza pentru plecări. Foișorul îl folosește vara, când mai vin prietenii sau familia. El a mai cumpărat și o clădire abandonată situată chiar la stradă, unde vrea să facă o cantină pentru tiriștii care tranzitează orașul”, spun apropiați din anturajul omului de afaceri.

Constantin Samson caută un „dobitoc” căruia să-i vândă microbuzele

Contactat telefonic de către reporterii BZI, Constantin Samson a precizat că ia în calcul vânzarea microbuzelor.

„Acum, transporturile merg ca peste tot. Aveam atâtea trasee… Acum că Satu Mare și Baia Mare au intrat în carantină din cauza pandemiei, activitatea este mai redusă. Am un parc cu aproximativ 40 de microbuze. Aș vrea să vând, dar greu găsești un dobitoc ca să le cumpere (afaceristul glumește -n.r.). Nu aș renunța la afacere. Aș reduce numărul microbuzelor și aș moderniza baza. Nu am de gând să vând locația. Dacă știți vreo afacere în care se poate investi, vă rog să-mi spuneți și mie. Eu nu sunt fițos, eu stau la bloc”, a precizat Constantin Samson.

Conform ultimelor date financiare, afaceristul deține mai multe societăți prin care derulează activitățile de transport. Este vorba despre Samson International Group SRL, cu o cifră de afaceri în 2019 de 2.175.249 lei, profit de 585.166 lei, datorii de 1 milion de lei și un număr de 9 angajați. Mai are în portofoliu firma Intersaam SRL, cu o cifră de afaceri de milioane de lei și 18 angajați. Se mai adaugă și societatea Alex Tour Inter SRL, cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei și 7 angajați. Nu în ultimul rând, deține majoritatea părților sociale din societatea Mincarom Trans SRL, cu încasări de 1 milion de lei și 6 angajați. Afacerea familiei a fost extinsă și pe numele fiului, Ionuț Samson. Fiul apare ca asociat în societatea Transgrup Ionuț SRL, cu o cifră de afaceri de 1 milion de lei și 5 angajați.

Transportatorul a fost nevoit să plece din CUG din cauza locatarilor

Constantin Samson a fost nevoit să facă investiția de pe DN28 după ce s-a certat cu mai mulți proprietari din zona CUG, acolo unde avea inițial baza de transport. În toamna anului 2016, locuitorii de la blocurile situate pe strada Hlincea, nr.71, au reclamat faptul că zona dintre blocuri a devenit parc auto. Atunci, omul de afaceri avea aproximativ 100 de mijloace de transport public. După mai multe controale, scandaluri, amenzi, contestații în instanță, patronul firmei de transport a cedat și s-a mutat la ieșirea din Iași. Constantin Samson este prieten cu alt transportator, Constantin Dinte, patronul Farmacom Impex SRL din zona Dacia. Materialele folosite pentru construirea foișorului din baza Intersaam sunt identice cu cel folosite de Constantin Dinte atât la baza din Dacia, cât și la vila din zona Galata.

Comentarii
 • Ceea ce spune Costel e adevarat. E discret, modest si cu mult bun simt…are o Toyota din 2009 si batrinul un mercedes din 2007. Sta in banca lui si isi vede de busines! Succes Costel!

 • Si Dinte avea grija de oamenii lui, in special Mariana Dinte care ma batut pentru ca ma prins cand filmam cum scriam biletele cind cu mina stinga cind cu mina dreapta sa fie scrisul diferit

 • regele cupoanelor nu transportator! daca se scot cupoanele inchide tipografia maiine…si el si multi altii:toti fratii si nepotii lui,bronson,irina,trans,dinte,evaziune fiscala maxima,masinile stau in garaj ,se dau km inainte si se stapileaza in autogari foi de parcurs false!!!!!

 • Toata panarama a pornit de la Dinte. El e capul rautatilor, s-a apucat sa sifoneze de cand l-au calcat mascatii. Dinte nu are mamă si nu are tată. Cind e vorba de puscarie vomita tot. El la dat in primire si pe cumnatu-su Mitica si pe principalul competitor Samson!!!

 • Nu la mai saturat naiba pe Dinte de bani si nu pe el cat pe afurisita aia de nevasta sa. Aia e capu rautatilor. Cate cupoane am scris la ea in casa nu am scris in toata viata mea de scoala.

 • Daca Dinte era destept trecea neobservat. Din cauza faptului ca a fost avar si hapsin a tras si alti transportatori dupa el….Auto Balmir, Samson International, urmeaza Ami Tour etc

 • Toti din neamul samsonilor sunt ” transportatori de cupoane ” . Asta e afacerea lor de clan : bunici, nepoti, veri, cumnati, cumatri, gineri , etc…
  Este o poveste stiuta de autoritati , care nu se sesizeaza…
  Nea Costica are cupoane decontate pe curse de IASI – BUCURESTI , fara sa fi facut macar cursele !
  ASTA INSEAMNA SA FII MAFIOT !!!

 • Pai Samson e mafiot destept. Si din cauza lui Dinte in pizda matii Costele o sa cadem toti. Ca asa ai vrut tu sa fii peste Samson, Fya, Ami etc. Cupoane, salariati fara forme si inrudenii si cumetri cu diversi functionari din Iasi. Prostule

 • BZI poate doriți că transportator pe Vezeteu Stefan-Gabriel,hot si prieten cu tiganii din Str.Padurii, cu Vezeteu Constantin prins si arestat de politie pentru că fura copaci.

 • Bogdane, indienii mei sunt sclavii mei, 4 ore si 1500 lei pe luna. Daca vor…si uite ca ma roaga sai angajez. Sunt niste saraci de la Podu, Malaiesti, Popricani. Oameni fara scoala si prea multa minte. Si uite ca afacerea merge.

 • dan chelaru esti o nulitate poate te izbesti cu masina intrun stalp sa ramai mutilat pe viata.Esti o nulitate , ții umbra pamantului degeaba .Esti un frustat sexual ,ai furat tot ce ti-a iesit in cale cu o nevasta obosita f…..ta prin baie pe la banci si pe la codri pascanilor ,terorizata de un parvenit ca tine care traiesti de pe salariul fostei sotii anca chelaru si a amantei adina si cu in copchil retardat ca doar ce poate iesi din tine.

Adauga un comentariu