Actualitate

Tragedie in Indonezia! Un avion cu zeci de pasageri la bord s-a prăbusit in mare! Au fost descoperite primele rămășițe

Publicat: 09 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie in Indonezia Un avion cu zeci de pasageri la bord s-a prăbusit in mare Au fost descoperite primele rămășițe
O fotografie din 2009 a unui avion Sriwijaya Air pe pista din Jakarta

Un avion an companiei indoneziene Sriwijaya Air cu peste 50 de persoane la bord a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a decolat sâmbătă din capitala indoneziană Jakarta, pe ruta spre Pontianak din provincia Kalimantanul de Vest, au anunţat mass-media locale, preluate de Reuters. Boeing 737 Sriwijaya Air a pierdut contactul în drum spre Pontianak, în provincia Kalimantan de Vest, au spus oficialii. Site-ul de urmărire a zborului Flightradar24.com a declarat că aeronava a pierdut mai mult de 3.000 de metri în altitudine în mai puțin de un minut.

Imagini cu ceea ce păreau a fi resturi de aeronave au apărut pe televizor și pe rețelele de socializare.

O serie de locuitori ai unei insule din apropierea locului în care a dispărut avionul au declarat pentru serviciul indonezian al BBC că au găsit obiecte despre care credeau că provin din avion. Ministerul Transporturilor a declarat că eforturile de căutare și salvare sunt în curs. Se spunea că ultimul contact cu avionul, cu indicativul de apel SJY182, a fost făcut la ora locală 14:40 (07:40 GMT). Conform detaliilor de înregistrare, avionul este un Boeing 737-500 de 27 de ani.

Sriwijaya Air, un transportator local, a declarat că încă mai colectează informații despre zbor. Avionul nu este un 737 Max, modelul Boeing implicat în două accidente majore din ultimii ani. Prima dintre acestea, în octombrie 2018, a implicat un zbor indonezian Lion Air care s-a prăbușit în mare la aproximativ 12 minute după decolarea din Jakarta, ucigând 189 de persoane. Transporturile, inclusiv accidentele de aviație, sunt relativ frecvente în Indonezia, din cauza supraaglomerării, îmbătrânirii infrastructurii și standardelor de siguranță mici. Zborul transporta 59 de pasageri, inclusiv cinci copii și un bebeluș, a relatat ziarul din Indonezia

Adauga un comentariu