Actualitate

Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Publicat: 05 oct. 2020
Traian Băsescu cu mască de protecție
Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, sugerează atât șefului statului, cât și Guvernului o serie de reguli menite să limiteze răspândirea noului coronavirus.

„În goana după popularitate şi voturi, Iohannis şi Orban sacrifică un popor. Fără scrupule, fără urmă de milă pentru nişte amărâţi care vor fi victime sigure, cei doi iresponsabili din vârful statului împing lucrurile înainte. În plină pandemie au redeschis cinematografele, teatrele, restaurantele, şcolile şi organizează două rânduri de alegeri. In acest timp, SARS-COV-2 seceră zilnic zeci de vieţi, îmbolnăveşte zilnic mii de români care umplu spitalele şi secţiile ATI. Sistemul sanitar se află la limită. Oricâte echipamente s-ar cumpăra, nu sunt cadre medicale calificate. A început să se simtă lipsa medicamentelor necesare tratării COVID-19, personalul medical este epuizat fizic.

Pentru ce toate acestea? Pentru că iresponsabil de la Cotroceni şi inconştientul vesel de la Victoria, au impresia că sunt “pe val” de simpatie populară care trebuie valorificată, după mintea lor, chiar şi cu sacrificarea vieţii şi sănătăţii bătrânilor, a copiilor sau a celor care mai au şi alte boli.”, a scris Traian Băsescu.

Traian Băsescu avertizează: ”Sistemul sanitar se află la limită. Nu sunt cadre medicale calificate”

Fostul președinte al României oferă un set de norme, de care conducătorii acestei țări ar trebui să țină cont, fiindcă în caz contrar, lucrurile vor ieși de sub control, iar numărul de cazuri va crește alarmant, fapt ce va crea blocaje în sistemul medical.

”Dacă cei doi iresponsabili ţin să desfăşoare alegerile pe 6 decembrie, foarte bine dar, trebuie luate imediat măsuri de limitare a răspândirii bolii:

-închiderea imediată a teatrelor, cinematografelor, restaurantelor mall-urilor;

-închiderea imediată a grădiniţelor, şcolilor şi a universităţilor;

-cea mai mare parte a funcţionarilor din ministere, agenţii guvernamentale, primării, companii private, multinaţionale trec pe soluţia “lucrului la domiciliu”;

-reducerea la maxim a transportului public;

-portul măştii devine obligatoriu în mod egal în spaţii închise şi în aer liber;

-interzicerea oricărei manifestări publice care implică mai mult de 6 oameni;

-limitarea accesului în pieţele agroalimentare;

-testare masivă a populaţiei, nu numai a acelora care au deja simptome.”, a punctat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri”

Băsescu trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile propuse, fiindcă pandemia va fi neiertătoare cu populația acestei țări. Astfel că, în cazul în care conducătorii României vor aprecia că data de 6 decembrie este potrivită pentru organizarea alegerilor parlamentare, va fi necesară întocmirea unei liste, care să conțină norme stricte, de prevenire a infectării oamenilor cu virusul SARS-CoV-2.

„Dacă nu se iau urgent astfel de măsuri vom avea curând un sistem medical în colaps, iar pandemia va face ravagii în rândul populaţiei care va plăti factura pentru doi iresponsabili. Iohannis şi Orban trebuie să ia urgent măsuri. Altfel şi pentru Iohannis şi pentru Orban şi pentru PNL, data de 6 Decembrie va fi “un pod prea îndepărtat”.

PS- Uneori, în situaţii de criză, liderii unei ţări trebuie să facă ce trebuie şi nu ce vrea populaţia. Liderii politici sunt pentru a-şi asuma soluţii în timp de criză. Când totul merge bine, aproape că nu este nevoie de ei. Asta e!”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Adauga un comentariu