Actualitate

Traian Băsescu, despre apariția AUR: „Rămâne o enigmă cum un partid crește de la 1 la 10%!“

Publicat: 08 feb. 2021
Traian Băsescu
Fostul președinte Traian Băsescu

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a vorbit despre Alianţa pentru Unirea Romanilor (AUR), un partid pe care îl consideră de extremă dreapta. Traian Băsescu este de părere că AUR are obiective de genul legionarilor din perioada interbelică și că o izolare a acestei formaţiuni ar putea fi chiar o idee bună.

„AUR este o reacţie la apariţia unui partid omolog dar în cealaltă parte a spectrului politic: USR-ul neomarxist. AUR un partid de extremă dreapta. AUR a luat obiective de genul legionarilor din perioada interbelica. USR este un partid neomarxist care nu va avea foarte multe de spus în politica românească dintr-un motiv simplu: nu vor face mai nimic în afara de zgomot.

AUR a apărut ca o reacţie la USR. Sunt cei doi poli ai spectrului politic românesc. În ceea ce priveşte izolarea AUR, în timpul partidului România Mare s-a mai întâmplat așa ceva – partidul a fost izolat până a dispărut. Poate nu e cea mai rea idee“, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu: „Televiziunile îi promovează“

Fostul președinte al României consideră că vinovate de promovarea AUR sunt televiziunile care oferă informații foarte multe despre cei doi lideri, George Simion și Diana Șoșoacă.

„Nu partidele o promovează pe Şoşoacă, nu partidele promovează AUR. AUR are două elemente: tricolorul în mână şi poporul în gură, fraze foarte simple. Televiziunile îi promovează. Rămâne o enigmă cum un partid creşte de la 1 la 10%. Faptul că de dimineaţă până seara televiziunile ne servesc ce face Şoşoacă este o realitate“, a precizat Traian Băsescu.

„E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot ca să vină ei la putere”

Pentru fostul președinte rămâne o enigmă modul în care a crescut AUR de la 1% la 10%”.

„Îmi aduc aminte și când George Simion se tăvălea prin București şi i-am luat apărarea, pentru că o făcea în numele reunificării României cu Republica Moldova. Între timp și-a schimbat ideile. Nu am nimic împotriva lui. Eu nu am vorbit de promovarea lui în campanie. Eu îmi asum susţinerea președintelui AUR când vorbea de unirea cu Moldova. Dar de la ce făceau atunci, îl mai auziţi pe George Simion să vorbească serios de reunificare? E cam mult pentru un partid extremist să creadă că va înlătura tot ca să vină ei la putere”, a mai spus Traian Băsescu.

George Simion și Diana Șoșoacă, niște „lideri de galerie“!

Traian Băsescu consideră că cele două figuri reprezentative ale partidului, Diana Șoșoacă și George Simion s-ar încadra cel mai bine în galeriile a două mari echipe de fotbal rivale: Steaua și Dinamo.

„Cred că doamna senator Șoșoacă ar fi bună de șefă de galerie la Dinamo și Simion șef de galerie la Steaua. Mărturisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intră PMP în alegeri, am întrebat: ce partid e ăsta? AUR ăsta? Cine sunt ei? au apărut peste noapte cu un suport extraordinar în Diaspora.

Nu cred că au ceva de spus țării, în afară de vadidisme n-au mare lucru de spus. Însă, deosebirea dintre ei și Vadim e că Vadim era un om citit. Ei sunt semidocți care își latră patriotismul și așa-zisul antisistem, pozițiile antisistem. Dacă i-ai pune să guverneze, n-ar fi în stare să facă nimic, ar prăbuși țara”, a menționat fostul președinte al României.

Comentarii
  • Daca ar fi legi corecte in Romania, acest TURNATOR ar trebui sa fie dupa gratii. Ceilalti tradatori ai Romaniei din toate partide mari, care au acaparat toate institutiile statului printre care si ”mass-madia” de kkt, mor de ciuda si se intreaba nedumeriti cum de a ajuns AUR in parlament pentru a le strica jocurile. Raspunsul il dau EU: ”SE DESTEAPTA PROSTIMEA”, dobitocilor care credeti ca tara este numai a voastra, …”ARZA-V-AR focul sa va arda de hoti nenorociti” !

  • Daca ar fi legi corecte in Romania, acest TURNATOR ar trebui sa fie dupa gratii. Ceilalti tradatori ai Romaniei din toate partide mari, care au acaparat toate institutiile statului printre care si ”mass-madia” de kkt, mor de ciuda si se intreaba nedumeriti cum de a ajuns AUR in parlament pentru a le strica jocurile. Raspunsul il dau EU: ”SE DESTEAPTA PROSTIMEA”, dobitocilor care credeti ca tara este numai a voastra, …”ARZA-V-AR focul sa va arda de hoti nenorociti” !

  • Daca nu s-a prăbușit țara cu tine președinte, cu udrea, vicleanu, cocos si toata sleahta ta de hotomani, cu ninunea aia de fii-ta eurodeputat, nu o sa se prăbușească nici cu astia, ia si bea-ti troscaul liniștit, nu ne mai sfatui tu, ocupa -te de ce stii nu cel mai bine….

  • AUR a ajuns în parlament pentru ca poporul sa saturat de HOTII care au fost si sunt in parlament si cred ca AUR este o alternativă la acești HOTI. Eu nu cred ca AUR va reuși să facă ceva pentru ca deja deviază de la legile tarii. Nu se poate cu,, sosoaca,, care urla aiurea si cu simion care instigă la nerespectarea legilor sa faca ceva acest partid. Se stie ca atunci cand indivizi care alcătuiesc partidele ajung in parlament uita ce au promis si cauta sa-si faca viata lor ,,usoara,,. Toate partidele sunt alcătuite din indivizi obscuri,corupti si ,,foarte,, mincinoși. Psd au facut legea pensiilor si au promis mărirea lor cu 40% conditionand aplicarea lor doar daca vor fi aleși,știau ei ce știau. Pnl a promis în campania electorală ca vor mari pensiile cu 8% de la 1 ianuarie 2031 si s-au ținut de cuvânt! Majoritatea pensionarilor au crezut si au votat pnl. In concluzie In momentul de față nici un partid nu merită in parlament. Dacă acum apare un nou partid,care va spune vrute si nevrute, sigur va primi multe voturi si va intra în parlament. Problema este cand va apărea un partid care sa lupte pentru binele tarii si inclusiv a poporului?

  • De cand emite Basescu judecati legate de valoarea intelectuala a liderilor AUR? Astia n-au citit? Dar dumnealui, in afara de etichete de sticle si de biletele roz, oare ce a mai citit? „Semidocti” in comparatie cu Vadim? Or fi. Dar par mai hotarati. Iar ce face Sosoaca este, probabil, ca sa atraga atentia presei, care, altfel, ar raspunde la ordin si i-ar izola. Dupa ce le-a tot cautat metehne. Iar Vadim, fie-i tarana usoara, a fost surprins si el de momentul 2000. Dupa aia i-a fugarit pe toti din partid, pentru ca el nu avea nevoie de echipa. Pe cand AUR cred ca va ramane o echipa, care va creste, iar rezultatul, cu asa guvernanti, peste 4 ani, va fi surprinzator pentru unii.

  • Pentru mine aparitia AUR in politica romaneasca a fost o placuta surpriza ! Am fost foarte afectata in cei 10ani de basism (in special din momentul cand am fost FURATI din salarii ). Petrov a avut neomenia sa fure impreuna cu ceilalti BASISTI din salarii de 600 de roni invocand criza ! Spun invocand deoarece in ace a perioada sume uriase de la buget erau pierdute din cauza creditelor neperformante si RETROCEDARILOR ILEGALE ! Sunt o generatie care la Revolutie eram tineri si foarte tineri(18-40 de ani). Si acum asistam la o politica de tip BASIST dar dupa cum vedeti salariatii tineri (stat +privat) au preferat sa aduca la putere fostul PDL mascat acum fiind PNL.Din cauza lui BASESCU foarte multi oameni sufera si acum ! Banii fureti din salarii nu au fost dati inapoi (2ani si jumatate).Nu numai furtul din salarii conteaza ci si precedentele create de Petrov si discriminarile asupra tuturor bugetarilor. Ne amintim „bugetarul cel gras ,pe umerii antreprenorului slab”Cine spunea asta ? Cel mai mare securist comunist ,cel mai mare bugetar !Salariatii din privat sa lupte pentru salariile lor , nu sa considere ca bugetarul este vinovat . Patronul vostru este de vina nu toti bugetarii . Patronii(cei mai multi dintre ei ) pot primi oricat de la UE si de la stat si tot nu va dau bani , sunt lacomi ! Nu credeti ca nu au bani , pai de unde aceasta boierie cu vile , masini , concedii, etc ?Salariati din privat sa priceapa ca nu tot bugetarul este un bogatas ,cei mai multi traiesc de la o luna la alta ca orice salariat . Revin si spun ca a fost o mare bucurie cand am aflat ca AUR a supravegheat bine votul de la parlamentare si PMP securist nu a mai reusit sa revina in Parlament. Putem spune ca cei din AUR sunt niste eroi ca nu mai vedem pe cea mai isteata fiica,fiind pe locul1 eligibil in PMP, sa faca legi pentru Romania ! Deasemenea bugetarii trebuie aparati de o lege care sa opreasca discriminarea si sa se refaca grilele de salarizare prin care sa fie demascati nominal acei bugetari care au salarii nesimtite(de peste 10000roni ).Deasemenea o Lege pentru protejarea pensionarilor ,oprirea jignirilor si discriminarilor , pensionari care au iesit la pensie la limita de varsta , au lucrat 30-45 de ani ! Avem nevoie de medici ,profesori, politisti, magistrati, militari , oameni din SRI,,etc, de bugetari . In pandemie sunt in prima linie

  • AUR nu s-a evidentiat prin nimic, poate doar discursul nationalist pe facebook al dlui Simion, dar cel mai mare merit al acestei miscari este scoaterea pe tusa a PMP-istilor. Pentru asta zic eu merita votul cetatenilor. A fost cea mai buna palma, cel mai puternic dat fostului comunist Traian Basescu, alias Petrov. Iar am fi vazut-o pe EBA pe Turcescu ca ne vorbeau despre dreptate, despre economie etc. Duceți-vă …

Adauga un comentariu