National

Traian Băsescu critică relaxarea măsurilor anti-COVID în România: „Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile”

Publicat: 24 ian. 2021

Traian Băsescu critică relaxarea măsurilor anti-COVID în România. Fostul preşedinte este de părere că autoritățile au greșit când au luat decizia de a relaxa restricțiile, deoarece Comisia Europeană recomandă să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii tulpinii din Marea Britaniei, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor. Mai mult, toate ţările respectă recomandarea comisarului european pe Sănătate.

„Noi în toată campania asta din februarie până acum am fost în contratimp. Şi acum tot în contratimp suntem. Am avut o întâlnire cu comisarul european pe Sănătate săptămâna trecută şi mesajul a fost următorul: „Europa este pe un plafon din păcate foarte înalt al îmbolnăvirilor”. Din păcate, se estimează un nou val generat de noua tulpină care a apărut, iar recomandarea CE este să se întărească măsurile de prevenire a răspândirii acestei noi tulpinii, care este mai agresivă şi are efecte şi asupra copiilor.

Exact în acest moment, când toate ţările respectă recomandarea comisarului pe Sănătate, care nu a venit cu părerile lui acolo, ci cu analize ştiinţifice, în acest moment trecem la relaxare”, a răbufnit Traian Băsescu într-o intervenţie telefonică la România TV.

Traian Băsescu critică relaxarea măsurilor anti-COVID în România: „Măi frate, modifică Hotărârea de Guvern, adapteaz-o la realitatea de acum”

Traian Băsescu taxează și declarațiile făcute de Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, dar și de Nicușor Dan, primarul general, fiindcă au anunțat, cu două zile în urmă, pe 22 ianuarie, că s-a luat decizia de relaxare a măsurilor în Bucureşti pentru că „aşa prevede HG 3/2021”.

„Şi am văzut argumentul suprem: aşa scrie în Hotărârea de Guvern. Păi, măi frate, modifică HG, adapteaz-o la realitatea de acum”, a continuat europarlamentarul Traian Băsescu.

„Cred că ne-am grăbit, cum ne-am grăbit şi cu şcolile. Nu avem dascăli vaccinaţi, dar în schimb deschidem şcolile într-un moment în care răspândirea acestei noi tulpini este mare. Ea (răpândirea n.red.) poate fi limitată, dar nu poate fi oprită”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a oferit exemplul premierului britanic Boris Johnson, „care a cerut unuia dintre producătorii de vaccinuri, a cerut public celor de la Oxford să adapteze vaccinul la noua tulpină”.

„Există o vulnerabilitate generată de transformarea pe care a suferit-o virusul”, a mai avertizat Băsescu.

Traian Băsescu s-a vaccinat împotriva SARS-CoV-2

Traian Băsescu, fostul președinte al României, s-a vaccinat sâmbătă, 16 ianuarie, anti-COVID-19.

Traian Băsescu s-a vaccinat la centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’”, este anunțul celor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Comentarii
  • Eu nu inteleg cat trebuie sa il mai vedem si sa-l ascultam pe Betivul / Groparul Flotei / Securistul Turnator / Impostorul si Hotul ajuns Presedinte ? Suntem din pacate dusi cu capul atat timp cat inca acceptam sa auzim „pareri si sfaturi „de la Presedintele care a FUGARIT DOCTORII DIN TARA si a promovat CHELNERII, TINICHIGII SI EUROPARLAMENTARUL – EBA.
    JIGODIE SECURISTA ARE TUPEU.

Adauga un comentariu