National

Traian Băsescu, despre testele COVID-19 și anti-drog: ”Nu am refuzat și nu m-a deranjat să le fac”

Publicat: 20 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Băsescu despre testele COVID-19 și anti-drog Nu am refuzat și nu m-a deranjat să le fac
Fostul președinte al României Traian Băsescu

Traian Băsescu, despre testele COVID-19 și anti-drog: ”Nu am refuzat și nu m-a deranjat să le fac”. Fostul președinte al României preciează că și-a făcut ambele teste, atât cel Covid cât și anti-drog, pentru a fi apt să intre în dezbaterile electorale, alături de contracandidații săi. Pentru a avea un rezultat cât mai relevant, Băsescu menționează că și-a cumpărat un kit complet pentru toate categoriile de droguri.

Traian Băsescu, despre testele COVID-19 și anti-drog: ”Nu am refuzat și nu m-a deranjat să le fac”

De asemenea, acesta a arătat că ideea efectuării testelor nu aparține Gabrielei Firea, ci a fot lansată de jurnalistul Dan Bucura, candidat la Primăria Sectorului 1. Firea nu a făcut decât să insiste pentru efectuarea testelor, deoarece spera că ceilalți candidați vor refuza.

„Despre aceste teste nu aș spune că sunt neapărat bizare. În condițiile în care suntem într-o pandemie de Coronaviruș și în condițiile în care vedem de dimineață până seară că poliția oprește tot felul de consumatori de droguri până la urmă nu văd de ce nu s-ar face aceste teste, propuse de un ziarist, candidat la Sectorul 1 care a avut dreptate. Deci nu văd o nenorocire din această abordare. Într-o lume care a făcut din droguri un mod de viață, pentru că România de multă vreme nu mai este o țară de tranzit, ci una de consum, cred că nu este nelalocul ei o asemenea abordare. Dar testul pe care îl face Poliția în stradă este doar unul cu caracter informativ.

Dacă vrei să ai o imagine completă trebuie să faci un set de șapte teste, pentru că există câte un test special pentru fiecare categorie de drog în parte. Eu mi-am cumpărat tot Kit-ul și mi-am făcut toate testele.

Dar repet, ideea nu-i aparține doamnei Firea, ci jurnalistului candidat la Primăria Sectorului 1. Doamna Firea a insistat apoi pe efectuarea acestor teste, sperând că noi vom refuza să facem aceste teste. Ei bine, nu am refuzat și nu m-a deranjat să le fac ”, a declarat fostul președinte al României.

Testele i-au ieșit negative lui Traian Băsescu

În altă ordine de idei, fostul președinte susține ca a făcut testele și ca este pregătit pentru o dezbatere cu Gabriela Firea. Acesta a declarat că la dezbatere poate veni și Nicușor Dan. Totuși, europarlamentarul PMP consideră ca moderatorul acestei dezbateri trebuie sa fie un reprezentant al Societății Civile:

Am alergat îndată la laboratoare şi în regim de urgenţă mi-am făcut analizele. Azi o pot informa pe doamna Gabriela Firea că mi-am făcut ambele teste pe care le solicită şi că ambele sunt negative.

În aceste condiţii eu vă propun public o dezbatere în doi, iar dacă Nicuşor Dan vrea să vină este cu atât mai bine pentru electorat.

Vă propun ca dezbaterea să fie organizată în sala de consiliu a PMB. Noi doi sau trei stăm la masa de prezidiu iar presa în sală.

Vă propun ca fiecare din noi să primească la început un timp de 15 minute în care să-şi prezinte programul, după care să lăsăm presei trei ore pentru întrebări adresate alternativ fiecărui candidat.

De asemenea vă propun ca pe timpul dezbaterii să ne adresăm fiecare 3 sau 4 întrebări despre program.

Moderatorul ar trebui să fie un reprezentant al societăţii civile cu preocupări pentru problemele Capitalei.

Pentru a da şanse maxime ca această dezbatere să fie acceptată de dumneavoastră, sunt dispus să accept orice sugestie rezonabilă pe care o faceţi.”, a anunțat Băsescu.

Adauga un comentariu