Actualitate

Traian Berbeceanu, la începutul campaniei de vaccinare: „Aștept cu nerăbdare să îmi vină rândul“

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Traian Berbeceanu la începutul campaniei de vaccinare Aștept cu nerăbdare să îmi vină rândul
Traian Berbeceanu a anunțat că nu va mai fi prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, susține că abia așteaptă să fie și el vaccinat anti-Covid-19. Traian Berbeceanu spune că a fost emoționat când a asistat la prima vaccinare din țară.

„Începe sfârșitul pandemiei! A fost modul superb în care s-a exprimat Mihaela Anghel, asistent medical în cadrul echipei care a preluat primul pacient confirmat pozitiv cu Covid 19. Mihaela este primul român vaccinat în debutul unei campanii naționale fără precedent! Am fost tare emoționat să fiu prezent la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr. MATEI BALȘ, la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului care a răpit atât de multe vieți, care ne-a dat peste cap întreaga viață“, a spus Traian Berbeceanu.

Traian Berbeceanu: „Campanie de vaccinare a început, așa cum era normal, cu cei fără de care sănătatea și viața ne-a fi în pericol“

Prefectul Capitalei a precizat că această campanie de vaccinare a început, așa cum era normal, cu cei fără de care sănătatea și viața ne-a fi în pericol.

„Astăzi s-a declanșat prima etapă a campaniei de vaccinare care, așa cum era firesc, a început cu personalul medical din linia întâi, cu cei fără de care sănătatea și viața ne-a fi în pericol. În etapele următoare, vor fi vaccinate în mod gratuit toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus nenorocit, vaccinarea fiind sigură, voluntară și absolut necesară pentru stoparea pandemiei. Aștept cu nerăbdare să îmi vină rândul!”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Traian Berbeceanu, infectat cu coronavirus

Traian Berbeceanu s-a numărat printre persoanele publice care s-au infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut în urmă cu o lună chiar de prefectul Capitalei, care a precizat că nu are simptome.

„Sunt în izolare la domiciliu de mai multe zile, sunt bine deși am fost testat pozitiv. Nu am simptome iar analizele și CT-ul au dat rezultate foarte bune. Am respectat regulile de distanțare fizică, am purtat mereu mască de protecție și totuși m-am contaminat. Însă, sunt absolut sigur, faptul că m-am protejat m-a ajutat ca încărcătura virală să fie mică și să fac o formă ușoară a bolii”, a anunțat atunci Traian Berbeceanu, pe pagina personală de Facebook.

„Testarea am efectuat-o la cerere, deoarece la acel moment fuseseră confirmați pozitiv mai mulți colegi din Prefectură. Îmi desfășor activitățile de la domiciliu, sunt în contact permanent cu cei trei subprefecți, sunt conectat la toate activitățile iar Instituția Prefectului Municipiului București funcționează în parametri normali. om trece peste aceste clipe dificile!”, a mai precizat Traian Berbeceanu.

Mihaela Anghel, prima română vaccinată anticoronavirus

O asistentă medicală generalista din cadrul Institutului Naţional Prof. dr. Matei Balș a fost prima româncă vaccinată anticoronavirus. Aceasta este membra echipei care, pe data de 27 februarie 2020 a preluat primul pacient bolnav de COVID-19 din România.

Mihaela Anghel a declarat că se simte privilegiată pentru că a fost aleasă să se vaccineze prima.

Conform declaraţiilor făcute de asistentă, aceasta făcea parte din echipă care l-a preluat pe primul pacient bolnav de COVID-19 din România. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor ca la acea dată toţi se aşteptau la mai rău pentru ca nimeni nu ştia evoluţia virusului din Wuhan. În altă ordine de idei, Mihaela a afirmat că vaccinul nu a durut absolut deloc și că este cel mai nedureros vaccin de până acum. Ca un mesaj transmis pentru români, asistenta i-a îndemnat să se vaccineze şi campania aceasta să ducă efectiv la sfârșitul pandemiei de COVID-19 din România și din lume.

Adauga un comentariu