Dulciuri

Trandafiri pufosi din aluat si branza de vaci – Gata in doar 20 de minute

Publicat: 30 nov. 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Trandafiri pufosi din aluat si branza de vaci  Gata in doar 20 de minute
2

Uimitorii biscuiti din branza fina de vaci, „Trandafiri”, vor decora fiecare masa de sarbatoare, bucurand nu doar copiii, ci si adultii.

Ingrediente:

  • 450 g faina
  • 250 g de branza de vaci
  • 100 g margarina
  • 1/2 pahar cu zahar
  • 1/4 de lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 g vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 galbenusuri de ou

Mod de preparare: Intr-un recipient adanc se amesteca 250 g de branza de vaci, 100 g de margarina topita, 1/2 pahar de zahar, 1 g de vanilina, 1/2 lingurita sare si 2 galbenusuri de ou.

Cerneti printr-o sita marunta 450 g de faina cu 1/4 de lingurita de bicarbonat si adaugati treptat in amestecul de branza de vaci. Framantati aluatul pana obtineti o consistenta omogena.

Intindeti aluatul intr-un strat subtire de 2-3 mm grosime, folosindu-va de un pahar cu eschizatura mica, decupati cercuri de aceeasi marime. Suprapuneti 3 – 4 cercuri si rasuciti-le bine intr-o rulada, taiati-o apoi in jumatate, astfel incat sa obtineti 2 trandafiri.

In mod similar, formati trandafiri din restul aluatului. Preincalziti cuptorul la 120 de grade. Tapetati tava cu hartie de copt, aranjati atent biscuitii si trimiteti-i la cuptor pentru 20-30 de minute. Asezati trandafirii copti pe o farfurie frumoasa, presarati-i cu zahar pudra, si ii puteti servi.

Adauga un comentariu