Sport

Transfer de top pentru Adrian Ursea! Un jucător pentru care Arsenal a plătit 30 de milioane de euro vine la Nice

Publicat: 05 ian. 2021
Nice, formația pregătită de Adrian Ursea, este foarte aproape de a-l transfera pe tânărul fundaș central William Saliba de la Arsenal.
Adrian Ursea

Nice, formația pregătită de Adrian Ursea, este foarte aproape de a-l transfera pe tânărul fundaș central William Saliba (19 ani), de la Arsenal.
Dorit de mai multe echipe din Franța, precum Saint-Etienne sau Olympique Marseille, Saliba a ales Nice, iar în această dimineață efectuează vizita medicală la clubul din Ligue 1, anunță Nice Matin.
Fundașul va fi împrumutat la Nice doar până la finalul acestui sezon, iar clubul francez nu are opțiunea de a-l transfera definitiv de la Arsenal, mai scrie sursa citată.

Saliba, internațional francez U20, a crescut în academia lui Saint-Etienne, iar în 2018 a fost promovat la prima echipă, acumulând 36 de meciuri pentru seniori.
Arsenal l-a transferat în 2019, pentru 30 de milioane de euro, însă l-a lăsat încă un sezon la Saint-Etienne, sub formă de împrumut. Revenit în vară la formația londoneză, Saliba nu a jucat la prima echipă, ci doar la formațiile U21 și U23.

Ce-i rezervă 2021 lui Adrian Ursea, singurul antrenor român din Ligue 1

La începutul lunii decembrie, Adrian Ursea (53 de ani) a fost instalat pe banca tehnică a lui Nice, în locul lui Patrick Vieira.
Adrian Ursea a condus-o pe Nice în șase meciuri, în acest final de an. O victorie, două rezultate de egalitate și trei înfrângeri a adunat ocupanta locului 12 în Ligue 1, sub comanda antrenorului român. Julien Fournier, directorul sportiv al formației din Hexagon, a declarat că Ursea va fi păstrat în funcție doar până la sfârșitul sezonului.

„Adri știe foarte bine că solicitarea care i-a fost adresată este de a antrena echipa până la sfârșitul stagiunii. Știe, de asemenea, că vom căuta un antrenor pentru sezonul viitor. Se face în deplină transparență cu el și cu ceilalți membri ai staff-ului. Ușa nu este închisă pentru a merge dincolo de acest termen, dar nu acesta este planul inițial”, a spus Fournier, citat de news.ro.

Întrebat despre posibilitatea ca Lucien Favre să revină ca antrenor al OGC Nice vara viitoare, Fournier a declarat:

„Nu voi răspunde nici da, nici nu. Să nu vedeți niciun mesaj ascuns în asta. Nu voi da niciun nume”.

Tehnicianul elvețian a stat pe banca lui Nice, între 2016 și 2018, iar Adrian Ursea i-a fost secund.

În vârstă de 53 ani, Adrian Ursea este un fost mijlocaș, care a evoluat pentru Petrolul Ploiești la finele anilor ’80, înainte de a-și continua cariera în străinătate, cu precădere în Elveția.

1.93m este înălțimea lui William Saliba
17 milioane de euro este cota de piață a fundașului francez, potrivit transfermarkt.co

Adauga un comentariu