Sport

Transferul care îl entuziasmează pe Marius Șumudică: „Nu am crezut, dar uite că Marian Copilu a reușit să îl aducă!”

Publicat: 10 iun. 2021
Marius Sumudica
Marius Șumudică, entuziasmat să lucreze cu Anas Tahiri, mijlocașul central transferat de campioana României în această vară

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui CFR Cluj, este entuziasmat să lucreze cu Anas Tahiri (26), mijlocașul central transferat de campioana României în această vară

Mutarea anunțată în exclusivitate de GSP.ro în luna mai l-a încântat și l-a surprins pe noul antrenor de la CFR Cluj. Anas Tahiri, mijlocaș central belgian cu origini marocane, are 97 de meciuri în Olanda și va ajunge în scurt timp sub comanda lui Șumudică.
Antrenorul campioanei susține că Tahiri a fost dorit de Besiktas în 2019, dar mutarea nu s-a concretizat, deși turcii ofereau o sumă de bani în schimbul jucătorului. Acum CFR Cluj îl aduce gratis, după ce acestuia i-a expirat contractul cu RKC Waalwijk!

Marius Șumudică: „Tahiri poate face diferența”

„Eu consider că am adus un jucător bun, e vorba despre Tahiri. Poate face diferența. Când l-am urmărit, eu nu am crezut că a venit la echipa asta. Nu am crezut! Știam că Besiktas a vrut să plătească pentru el o sumă de bani acum 2 ani, în 2019, și nu s-au înțeles cu echipa din Olanda să îl aducă. Uite că Marian Copilu (n.r. – președintele echipei) a reușit să îl aducă! Veți vedea la momentul în care vom începe, cred că voi găsi soluțiile necesare și le voi da încrederea necesară lui Deac, Costache, Păun. Au demonstrat că pot rezolva situații de 1 la 1”, a declarat Șumudică la emisiunea „DigiSport Special”.

Anas Tahiri, la CFR Cluj

Tahiri este un mijlocaș central belgian cu origini marocane care a jucat în Olanda în ultimii 3 ani, la RKC Waalwijk. La finalul sezonului 2020/2021, Tahiri a rămas liber de contract și a ajuns la CFR Cluj.

Înainte de a juca în Olanda, Tahiri a evoluat doar la echipe din Belgia. A început la JMG Lier, apoi a trecut la Lierse SK, iar în 2018 a făcut pasul în Olanda. La Waalwijk, locul 15 în Eredivisie în sezonul 2020/2021, cota lui Tahiri a crescut de la 150.000 euro la 550.000, conform evaluării Transfermarkt.com.

Anas Tahiri nu s-a prezentat astăzi în Gruia, la reunirea lotului campioanei. Acesta se va alătura echipei direct în cantonamentul lui CFR din Austria.

Adauga un comentariu