Coronavirus

Tratament anti-covid aprobat recent. Reduce riscul de deces cu 87%

Publicat: 11 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament anti-covid aprobat recent. Reduce riscul de deces cu 87
Terapia constă în combinarea a doi anticorpi, și anume bamlanivimab şi etesevimab

Miercuri, 10 martie 2021, compania famaceutică Eli Lilly a anunţat rezultatele unui studiu privind o terapie de combatere a coronavirusului. Din câte se pare, terapia a redus riscul de spitalizare şi de deces cu 87%.

Este vorba despre o terapie bazată pe o combinaţie de anticorpi, aplicată pe un grup de 750 de pacienţi cu covid. Toți fac parte din categoria de risc ridicat. Acesta este al doilea studiu larg care arată beneficiile combinării a doi anticorpi, şi anume bamlanivimab şi etesevimab. Primul studiu, cel din luna ianuarie, a avut drept obiect de analiza doză mai mare de medicamente. El a arătat că riscul de spitalizare a fost redus cu 70%.

”Mă aştept ca aceste date să continue să ducă la o utilizare mai mare a anticorpilor. Există puţine alte boli la care avem medicamente care să ofere un beneficiu atât de mare”, a declarat Daniel Skovronsky, director ştiinţific la Eli Lilly.

Terapie folosită pe grup de pacienți cu risc ridicat

Mai trebuie spus că autorităţile de reglementare americane au autorizat, în urmă cu o lună, terapia combinată, menţionată mai sus. Cu alte cuvinte, ea este folosită pe pacienţii infectaţi cu covid, cu vârsta peste 12 ani, care au risc de dezvoltare a complicaţiilor grave.

Autorităţile europene au fost de acord cu utilizarea terapiei începând cu această lună. Din câte se pare, deja SUA a comandat minim 100.000 de doze din acest tratament..

Conform afirmaţiilor lui Daniel Skovronsky, terapia combinată menţionată anterior poate oferi o protecţie mai mare faţă de noile tulpini ale Covid-19. Mai mult, acesta a declarat că Eli Lilly, compania farmaceutică americană, e pregătită să producă 1 milion de doze din această terapie combinată, în următoarele luni.

În câteva săptămâni se preconizează că varianta britanică a coronavirusului va fi predominantă în SUA. Acest lucru este îngrijorător, cu atât mai mult cu cât măsurile de restricţie de peste ocean s-au diminuat în multe state. Ba chiar, autorităţile le-au desfiinţat. Spre exemplu, nu mai este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Adauga un comentariu