Sanatate

Tratament naturist pentru infecții urinare repetate: Ajutor puternic dat de „farmacia naturii“

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratament naturist pentru infecții urinare repetate Ajutor puternic dat de farmacia naturii
Infecțiile vezicii urinare sunt de 10 ori mai frecvente la femei decât la bărbați

Infecțiile vezicii urinare reprezintă cel mai comun tip de infecție a tractului urinar și sunt de 10 ori mai frecvente la femei decât la bărbați. Pentru astfel de infecții se poate apela la antibiotice și analgezice, dar există mai multe tratamente naturist pentru infecții urinare repetate.

Infecțiile vezicii urinare apa, de obicei, atunci când numărul bacteriilor crește necontrolat înăuntrul vezicii.

Femeile care suferă de infecții urinare repetate acuză o stare generală de rău, dureri și usturimi la urinare, sensibilitate sau greutate în partea de jos a abdomenului, durere într-o parte, în spate sub cutia toracică, nevoie stringentă de a merge la toaletă, dureri abdominale și chiar febră, greață și vărsături.

Infecția apare pe fondul imunității scăzute și este cauzată de bacterii de tipul stafilococilor, streptococilor sau E. coli.

Tratament naturist pentru infecții urinare repetate: Uleiuri esențiale care ameliorează problemele

Fie că apelezi sau nu la tratament medicamentos, orice medic recomandă în cazul infecțiilor urinare repetate o cură cu apă, pentru dezintoxicarea organismului. Pentru asta, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, trebuie să bei un litru de apă. Apa se bea foarte repede, în 5-10 minute, iar timp de o oră nu trebuie să mânânci nimic. Dacă nu poţi tolera de la început o cantitate atât de mare de apă poţi începe cu o cană de 250 ml, apoi poți creşte progresiv până la un litru.

Pe lângă această cură cu apă, poți apela la mai multe tratamente naturiste pentru infecții urinare repetate care pot avea efecte neașteptat de bune.

Multe plante care sunt considerate adevărate antibiotice natural pot fi folosite sub formă de uleiuri esențiale și ajută în lupta cu bacteriile, inclusive cu cele care provoacă infecțiile urinare repetate. Acestea conțin zeci de compuși chimici de sine-stătători care luptă împotriva bacteriilor.

Ulei de cimbru, scorțișoară și șovârv

Unul dintre tratamentele naturiste cel mai des întâlnite pentru infecțiile urinare repetate este uleiul de cimbru. Acesta se administrează câte cinci picături, de două ori pe zi, diluat în 100 ml de apă. Amestecul se bea pe stomacul gol timp de două săptămâni.

Un alt tratament indicat pentru infecțiile urianre repetate este uleiul de scorțișoară. Acesta ajută organismul să lupte împotriva microorganismelor de tip fungic și bacterial. La fel stau lucrurile și în cazul uleiului de arbore de ceai, care este considerat un antibiotic puternic, ce distruge bacteria E. coli, răspunzătoare de infecțiile urinare. Acestea se administrează câte cinci picături, de două ori pe zi, diluat în 100 ml de apă. Amestecul se bea pe stomacul gol timp de două săptămâni.

Alt ulei de plantă natural care este benefic în cazul infecțiilor urinare repetate este uleiul de șovârv, care luptă direct cu bacteriile din tractul urinar. Acest ulei este bogat în carvacrol și timol și distruge învelișul lipidic viral al bacteriilor.

Mușețelul, echinaceea și afinele

Un alt tratament naturist pentru infecţiile urinare repetate este mușețelul. În cazul acestuia, se recomandă să bei trei căni de ceai de muşeţel pe zi pentru a scăpa de durerile intense şi tensiunea din zona abdomenului cauzate de infecţia urinară. Ceaiul de mușețel are efect antiseptic şi diuretic. De asemenea, se recoamndă băi locale cu infuzie concentrate de mușețel.

O altă plantă ce poate fi folosită ca tratament naturist pentru infecții urinare repetate este echinaceea. Spre deosebire de antibioticele alopate, care distrug direct bacteria, echinaceea actioneaza indirect, anihilând microbul prin creșterea răspunsului imun al corpului, adică a capacității sale de luptă și apărare.

Infecțiile urinare repetate pot fi tratate cu afine, atât fructele, cât și frunzele având o puternică acțiune antibacteriană, mai ales împotriva E. Coli. În plus, afinele au efecte cicatrizante și protective asupra epiteliilor reno-urinare, afectate de către infecție. Afinele proaspete trebuie consumate aproxiamtiv 250 de grame pe zi, în cure de minimum două săptămâni.

Adauga un comentariu