Sanatate

Tratament păduchi cu oțet: Remediul minune care te va ajuta să scapi de paraziți

Publicat: 21 ian. 2022
femeie care aplica ote pe scalp pentru paduchi
Pentru a obține efectul trebuie să aplici câteva pahare de oțet direct pe scalp

Din cele mai vechi timpuri, pentru a combate paraziții era folosit tratamentul pentru păduchi cu oțet. Oțetul este un remediu minute care te va ajuta să scapi de disconfort în doar câteva zile.

Majoritatea persoanelor când apelează la un tratament cu oțet se așteaptă ca acesta să ucidă păduchii adulți, cât și ouăle lor. În realitate, oțetul nu poate ucide păduchii direct. Remediul ajută la îndepărtarea ouălor și a păduchilor blocați în păr, împiedicând dezvoltarea acestora și apariția altor noi. Oțetul conține acid acetic. Acesta dizolvă membranele ouălor și a păduchilor, împiedicându-i astfel să se atașeze de păr.

persoana care aplica o solutie pe scalpul unei persoane
După ce ți-ai pieptănat părul timp de câteva minute, trebuie să speli oțetul rămas și să-ți usuci părul cu un prosop

Tratament păduchi cu oțet: Cum să îndepărtezi paraziții din păr

Pentru a obține efectul dorit în urma aplicării tratamentului este important să alegi oțetul corect. Cu siguranță, toate tipurile de oțet conțin acid acetic. Însă, unele tipuri și mărci de oțet sunt mai concentrate decât altele. Pentru a spori efectul este bine să alegi un oțet care are aproximativ 5% acid acetic.

Acest procentaj este suficient pentru a dizolva ouăle păduchilor. Nu trebuie să alegi un oțet prea puternic, acesta îți poate irita scalpul, formând coji în cap. Dacă crezi că între un oțet de 5% și unul de 7% nu este o mare diferență, trebuie să știi că o concentrație mai mare de acid acetic poate provoca și mâncărime agresivă a capului.

femeie care aplica o solutie pe scalpul unei persoane
Este important să-ți închizi ochii în timp ce aplici oțetul

Cum să aplici oțetul pentru a scăpa de păduchi

Este bine să începi procedurile cât mai curând, păduchii se dezvoltă extrem de repede. De asemenea, aceștia au proprietatea de a se înmulți cu o viteză sporită. Specialiștii recomandă aplicarea oțetului atunci când faci duș sau o baie. Întâi de a aplica oțetul, părul trebuie umezit cu apă. Este important să nu exagerezi cu umezirea acestuia, părul nu trebuie să fie prea ud.

Pentru a obține efectul trebuie să aplici câteva pahare de oțet direct pe scalp. După aplicarea oțetului, trebuie să freci foarte bine scalpul și să acoperi foarte bine tot capul. Această procedură este foarte incomodă pentru femeile care au părul extrem de lung. Pentru a-și face efectul, oțetul are nevoie de 5-10 minute. Acesta este un timp suficient pentru a dizolva ouăle și membrele păduchilor.

Este important să-ți închizi ochii în timp ce aplicați oțetul. Acidul acetic poate afecta ochi. În cazul în care simți o înțepătură la nivelul ochilor după efectuarea procedurii, trebuie să aplici de urgență picături pentru ochi. Acestea vor reuși să calmeze iritația de la nivelul ochilor.

Este bine să eviți efectuarea procedurii cu oțet de vin sau cu oțet de mere. De asemenea, în momentul procedurii este bine să te îmbraci în haine mai vechi, deoarece oțetul le poate păta. De cele mai multe ori, pe părul brunet, păduchii sunt mai vizibili.

oua de paduci pe parul unei persoane
Este bine să începi procedurile cât mai curând, păduchii se dezvoltă extrem de repede

Cum să scapi de păduchi: Folosește un pieptene cu dinți fini

După ce ai aplica oțetul este bine să folosești un pieptene cu dinți fini pentru a îndepărta păduchii din păr. După aplicarea oțetului, pieptănați bine părul timp de 5 minute. Pieptănatul te va ajuta să îndepărtezi păduchii dar și ouăle acestora. Pentru un rezultat mai bun, trebuie să-ți achiziționezi un pieptene special. Acesta poate fi din plastic sau din metal, important să aibă dinți extrem de fini.

După ce ți-ai pieptănat părul timp de câteva minute, trebuie să speli oțetul rămas și să-ți usuci părul cu un prosop. Este bine să nu folosească și alți membri ai familiei prosopul dat, acesta trebuie dezinfectat și spălat foarte bine după utilizare.

Un tratament pentru păduchi cu oțet este foarte bun. Însă, acesta nu ucide păduchii maturi. Procedurile cu oțet pot fi efectuate zilnic, atât timp cât ouăle acestora persistă pe păr. Acidul acetic elimină, de asemenea, uleiul din păr, astfel încât după tratament, părul va fi uscat. Pentru a scăpa de acest efect negativ poți administra vitamina a sub forma unor picături.

persoana care indeparteaza paduchii de pe parul unei persoane cu un pieptine
După ce ai aplica oțetul este bine să folosești un pieptene cu dinți fini pentru a îndepărta păduchii din părAdauga un comentariu