Lifestyle

Tratament pentru coșuri cu bicarbonat. Cum sa scapi de acnee prin metode naturale

Publicat: 05 mart. 2021
fata cu cosuri pe fata
Bicarbonatul poate fi un remediu pentru cosuri

Punctele negre și coșurile pot apărea la oricine, indiferent de vârstă sau tipul pielii. Coșurile afectează fața, gâtul, pieptul și spatele. Toți cei care suferă de această afecțiune caută să scape de ea cât mai curând posibil. Mulți oameni apelează la metode și tratamente naturiste. Folosirea bicarbonatul de sodiu pentru tratarea coșurilor este un mit sau este o realitate?

Bicarbonatul de sodiu este un alcalin care reglează aciditatea (nivelul pH-ului) din organism. Deoarece reduce cantitatea de acid din stomac, este frecvent utilizat pentru tratarea tulburărilor gastro-intestinale. În plus, bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Acest lucru îl face un ingredient ideal pentru ameliorarea iritațiilor sau erupții cutanate.

Bicarbonatul de sodiu are și un efect de uscare asupra pielii, care poate ajuta la reducerea acneei și inflamațiilor. Dacă aveți pielea grasă sau cu tendință acneică, puteți încerca mai multe remedii naturiste cu bicarbonat de sodiu pentru a minimiza inflamația și acneea.

Deși efectele bicarbonatului de sodiu asupra pielii sunt în mare parte neexplorate, acest ingredient poate face mai mult rău decât bine. Acest lucru este indicat de reacțiile adverse: debut precoce al ridurilor; exacerbarea acneei; iritarea și inflamația pielii. Nu este recomandat să urmați un tratament prea lung cu bicarbonat de sodiu.

Tratament pentru coșuri cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Veți avea nevoie de: 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de apă, 1 linguriță de suc de lămâie. Combinați bicarbonatul de sodiu, apa și sucul de lămâie într-un vas. Aplicați un strat subțire de pastă pe față și lăsați-l timp de 15 minute până se usucă, apoi spălați-l cu apă rece. Folosiți o cremă hidratantă după aplicare. Faceți această mască de două ori pe săptămână pentru a scapă de coșuri.

Tratament pentru acnee cu bicarbonat de sodiu și miere

Avem nevoie de 1 lingură de miere naturala, 1 lingură de bicarbonat de sodiu, un prosop, apă caldă. Amestecă bicarbonatul de sodiu și mierea într-un vas, aplică pasta pe toată fața sau doar zona afectată. Scufundați un prosop în apă caldă și apoi, așezați-l pe față și așteptați 5 minute. Odată ce prosopul s-a răcit, frecați fața, clătiți cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă. Repetați de 2-3 ori pe săptămână.

Tratament pentru coșuri din bicarbonat de sodiu, iaurt și lămâie

Pentru acest tratament pentru coșuri avem nevoie de o jumătate de lingura de bicarbonat de sodiu, 1 linguriță de iaurt, 1 picătură de suc de lămâie. Combinați toate ingredientele pentru a face o pastă. Aplicați pe zonele afectate și lăsați să acționeze 5-10 minute. Clătește-ți fața cu apă caldă și folosește o cremă hidratantă.

Jennifer Lopez a dezvăluit cum scapa de ea de coșuri în numai 24 de ore.
Adauga un comentariu