Sanatate

Tratamente naturiste pentru zona zoster. Remedii din farmacia naturii de pe forum

Publicat: 17 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tratamente naturiste pentru zona zoster. Remedii din farmacia naturii de pe forum
Tratamentele naturiste acoperă atât partea antivirală, cât și pe cea referitoare la vezicule.

Despre tratamentele naturiste pentru zona zoster s-a tot vorbit pe paginile de forum. Iată care sunt cele mai eficiente și cum trebuie folosite.

Zona zoster reprezintă o infecție cauzată de virusul varicelo-zosterian, mai exact o formă de herpes, care poartă numele de herpes zoster. Afecțiunea este cauzată, cel mai adesea, de stres, oboseală fizică și psihică accentuată sau de un șoc emoțional.

Zona zoster se manifestă, inițial, prin febră, dureri de cap, oboseală și, în general, prin semne specifice gripei, iar ulterior apar senzații de arsură, mâncărime, sensibilitate la frig sau căldură și amorțeală. În scurt timp, își fac apariția și porțiunile de piele iritată, care evoluează în vezicule umplute cu lichid și, mai apoi, cu sânge. Acestea se închid la culoare, iar în aproximativ o săptămână, pe suprafața lor apar cruste, care cad și lasă pielea să se refacă.

În cazul în care suferiți de această afecțiune, este necesar să apelați la ajutorul medicului, dar și la remediile naturiste, pe care vi le prezentăm în continuare.

pete provocate de zona zoster
Zona zoster reprezintă o infecție cauzată de virusul varicelo-zosterian, mai exact o formă de herpes, care poartă numele de herpes zoster.

Tratamente naturiste pentru zona zoster de pe forum

Tratamentele naturiste acoperă atât partea antivirală, cât și pe cea referitoare la vezicule. În această perioadă este important, de asemenea, să nu consumați ciocolată, sucuri acidulate, alimente fast-food, dulciuri sau fructe și legume acide (portocale, lămâi, roșii, grepfruit). De dorit este să stați departe și de lactate sau carne roșie și să consumați multe alimente bogate în vitamine.

Remedii naturiste antivirale

Un remediu naturist excepțional este cel pe bază de usturoi. Se prepară din câțiva căței de usturoi și două-trei linguri de untură de porc (fără sare). Amestecați cele două ingrediente, puneți-le la fiert, după care strecurați. Păstrați unguentul la frigider și folosiți-l ori de câte ori aveți nevoie.

Propolisul este un alt remediu eficient, care apare adesea pe forumuri. Poate fi folosit atât intern, cât și extern, sub formă de tinctură. Dacă infecția a dispărut, este necesar să mai urmați tratamentul cu propolis pentru încă zece zile.

usturoi pe un suport de plută
Un remediu naturist excepțional este cel pe bază de usturoi.

Tratamente din inima naturii pentru vezicule

De veziculele provocate de zona zoster puteți scăpa cu ajutorul cremelor cu aloe vera sau cu gălbenele. Acestea reduc inflamația și ameliorează durerile.

De asemenea, foarte bune sunt și ceaiurile din plante, mai ales cele din urzici, patlagină sau gălbenele. Acestea pot fi folosite atât intern, cât și extern, sub formă de comprese sau spălături.

Un remediu care face minuni este și decoctul de pelin, busuioc și mușețel. Din acesta se realizează comprese, care se se aplică pe zona afectată și se lasă să acționeze 20 de minute. Repetați procesul de câteva ori pe zi, până când veziculele se usucă și scuamele sunt îndepărtate. În acest fel, sunt evitate infecțiile bacteriene, iar durerea este redusă.

Nu în ultimul rând, hameiul este un sedativ ușor al sistemului nervos, iar infuziile preparate din conuri de hamei ajută la relaxare. Stresul, unul dintre factorii favorizanți ai bolii, este combătut cu o cură cu ceaiuri din conuri de hamei. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de conuri uscate la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 5-8 minute și se consumă neîndulcit. Se consumă două căni de ceai pe zi, timp de trei săptămâni.

o lingură cu plante cu uscate pentru ceai
Un remediu care face minuni este și decoctul de pelin, busuioc și mușețel.
Adauga un comentariu