Prima pagină » Sanatate » Vitamine pentru Zona Zoster: Ce recomandă medicii

Vitamine pentru Zona Zoster: Ce recomandă medicii

17 mart. 2022, 17:02,
în Sanatate

Există mai multe vitamine pentru Zona Zoster, care pot ameliora simptomele acestei afecțiuni. Iată ce recomandă medicii.

Responsabil de Zona Zoster este virusul care cauzează varicela. Dacă v-ați confrutat cu această boală în copilărie, trebuie să știți că virusul încă se află în stare latentă în organismul vostru. Acesta se poate reactiva oricând, provocând o iritație, în orice parte a corpului. Printre primele simptome, care anunță prezența infecției, se află durerea. Unele persoane se mai pot confrunta cu febră, oboseală și sensibilitate la lumină.

Din nefericire, nu există tratament pentru Zona Zoster. Cu toate acestea, medicul de familie vă poate prescrie medicamente antivirale, menite să amelioreze simptomele. Pe lângă tratamentul prescis de medic, puteți apela și la ajutorul remediilor naturiste. Acestea vor reduce instant durerea și disconfortul.

piele afectată de zona zoster

Responsabil de Zona Zoster este virusul care cauzează varicela.

Vitamine pentru Zona Zoster

Medicii recomandă vitaminele A, B 12, C și E, precum și aminoacidul lizina, pentru a întări sistemul imunitar.

O cantitate suficientă de vitamina A contribuie la buna funcționare a întregului organism. Aceasta este necesară pentru producerea rodopsinei – pigmentul responsabil de vederea crepusculară şi nocturnă – şi sprijină sănătatea pielii, a unghiilor şi a dinţilor. Vitamina A are efect antioxidant și tine nivelul colesterolului sub control și, în același timp, protejează mucoasa bucală şi digestivă. Are grijă de sistemul respirator, contribuie la dezvoltarea oaselor și la o vindecare mai rapidă în cazul unor infecţii sau inflamaţii.

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este una dintre cele mai importante vitamine pentru organismul uman. Aceasta ajută la formarea celulelor roșii, la funcționarea corectă a sistemului hematologic și nervos, precum și a funcției cognitive. În momentul în care corpul nu are suficient de multă vitamina B12, apar simtomele: lipsa motivației și a energiei, amorțeala în membre și furnicăturile, precum și scăderea în greutate. Acestea sunt doar câteva din efectele lipsei de vitamina B12. Vitamina B12 este o vitamină solubilă, care se găsește în produse precum carne, pește, ouă sau produse lactate.

Vitamina C este un nutrient esențial, care menține sănătatea organismului. Cunoscută și sub denumirea de acid ascorbic, vitamina C poate fi întâlnită în multe alimente și suplimente și susține buna funcționare a funcțiilor biologice, precum sinteza colagenului și vindecarea rănilor, având numeroase alte beneficii. Printre acestea se numără: ajută la întărirea imunității, protejează împotriva răcelilor, reduce riscul de boli cronice, ajută la scăderea hipertensiunii, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, previne atacurile de gută, ajută la îmbunătățirea memoriei, îmbunătățește vederea, îmbunătățește aspectul pielii și ajută la scăderea în greutate.

Vitamina E, denumita popular şi vitamina fertilităţii, datorită rolului important pe care îl joacă în funcţia reproductivă a organismului, are un puternic efect antioxidant, sprijină sistemul imunitar şi are grijă de sănătatea epidermei, fiind folosită în producţia de dermato-cosmetice şi suplimente anti-aging. Alimentele bogate în vitamina E sunt uleiul de canola, uleiul de măsline, margarina, migdalele şi arahidele. În plus, aceasta vitamină poate fi obţinută şi din carne, lactate, verdeţuri cu frunze şi cereale fortificate.

alimente care conțin vitamina a

O cantitate suficientă de vitamina A contribuie la buna funcționare a întregului organism.

Alimente care grăbesc vindecarea

În cazul persoanelor care suferă de Zona Zoster, dieta este foarte importantă. Aceasta trebuie să conțină: fructe galbene și de culoare portocalie, legume cu frunze verzi, carne roșie, ouă, carne de pui, pește sălbatic, produse lactate, cereale integrale, leguminoase, fasole boabe, roșii și spanac.

Odată ce vă vindecați și învățați să faceți față efectelor acestei afecțiuni, există posibilitatea să aveți poftă de anumite alimente. Chiar și așa, este important să nu cedați și să evitați să consumați următoarele: sucuri și alimente care conțin cantități mari de zahăr, alimente bogate în grăsimi saturate, alimente bogate în arginină (ciocolată, gelatină, nuci) și carbohidrați rafinați.

Așadar, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și consumați doar alimente care vă fac bine. Nu uitați să faceți cât mai multă mișcare și să vă odihniți suficient.

alimente care conțin vitamina b12

Vitamina B12, cunoscută și sub numele de cobalamină, este una dintre cele mai importante vitamine pentru organismul uman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 ianuarie 2025
13 ianuarie 2025