Actualitate

Trei alerte false cu bombă au fost înregistrate într-o singură zi în Vaslui. Ce instituții au fost vizate

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Trei alerte false cu bombă au fost înregistrate într-o singură zi în Vaslui. Ce instituții au fost vizate
Trei alerte false cu bombă au fost înregistrate într-o singură zi în Vaslui. Ce instituții au fost vizate

În ultimele 24 de ore, în municipiul Vaslui, au fost trei alerte cu bombă, din fericire, au fost false, dar au fost anunțate în diferite locații de pe raza municipiului Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, alertele au fost trimise pe adresa de e-mail a Poliţiei Locale.

„În ultimele 24 ore, IPJ Vaslui a fost sesizat de Poliţia Locala Vaslui de trei ori, la diferite ore, cu privire la faptul că a primit, pe adresa de email a unităţii, mesaje de ameninţare referitoare la amplasarea unor materiale explozive la diferite locaţii de pe raza municipiului Vaslui. În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, au transmis reprezentanţii IPJ Vaslui.

Cele trei alerte cu bombă nu au fost pentru un singur loc, ci au vizat o unitate şcolară, sediul unei bănci şi una dintre pieţele agroalimentare din municipiul Vaslui.

Alertă falsă cu bombă la o biserică din Timişoara

La data de 5 septembrie 2022, a fost înregistrată o alertă falsă cu bomba la o biserică din Timişoara. Un băiat în vârstă de 15 ani a făcut apelul la numărul unic de urgenţă 112.

Un adolescent în vârstă de 15 ani a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat autorităţile că este un atac cu bomba la Episcopia Romano Catolică din Timişoara.

La faţa locului s-au mobilizat extrem de rapid măi multe echipaje printre care medici, pompieri, poliţişti, pirotehnişti. Înainte de a sosi autorităţile, băiatul s-a lăudat cu „glumă” făcută. La scurt timp după ce s-a constatat că alertă este falsă, oamenii legii au deparat o anchetă pentru a descoperi autorul apelului. Băiatul de 15 ani a fost găsit şi amendat cu suma de 2.000 de lei.

Un martor a relatat întreaga întâmplare

Un martor prezent la fața locului, a povestit întreaga situație.

„Deci m-a salutat că mă cunoaşte. Cică „vrei să vezi o acţiune?”, zic ce acţiune, iar faci vreo prostie? Zice că „am sunat la 112”. Şi aud sirenele imediat. Asta e tot. Şi a plecat pe linia de tramvai”, a transmis un cetăţean aflat la faţa locului.

Comentarii
Adauga un comentariu